Φώτο: Pixabay

Απώλειες ρεκόρ για την Lufthansa που σχεδιάζει νέες απολύσεις

Αναπόφευκτες θεωρεί τις απολύσεις ο διευθ. σύμβουλος της Lufthansa που σημειώνει οτι η πανδημία είναι «μια μοναδική ευκαιρία για ανακατατάξεις».

Απαισιόδοξη εμφανίζεται η Lufthansa, παρά την κρατική βοήθεια ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ που έλαβε πριν από λίγες εβδομάδες και ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέες απολύσεις, καθώς όπως ανακοίνωσε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Γερμανίας δεν αναμένει επιστροφή της εναέριας κυκλοφορίας στα προ πανδημίας επίπεδα νωρίτερα από το 2024.

Επιπλέον, η εταιρία ανέφερε απώλειες-ρεκόρ για τα έσοδα του β' τριμήνου του έτους (1,5 δισεκατομμύρια ευρώ), έναντι κερδών ύψους 226 εκατομμυρίων για την αντίστοιχη περίοδο του 2019, καθώς ο αριθμός επιβατών συρρικνώθηκε κατά 96% σε σχέση με πέρυσι.

Συγκεκριμένα, η επιβατική κίνηση τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο ήταν μειωμένη κατά 96% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο με τον κύκλο εργασιών να μειώνεται κατά 80% και να διαμορφώνεται στα 1,9 δισ. ευρώ, ενώ το 2019 ήταν 9,6 δισ. ευρώ. Από τα 1,9 δισ. ευρώ, το 1,5 δισ. ευρώ ήταν εισπράξεις που αφορούσαν μεταφορές εμπορευμάτων και για την παροχή τεχνικών υπηρεσιών σε άλλες εταιρείες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, Κάρστεν Σπορ σημείωσε οτι η ζήτηση δεν πρόκειται να επιστρέψει πριν από το 2024 στα προ της κρίσης επίπεδα. Η βελτίωση της κατάστασης θα αργήσει, προπαντός σε ό,τι αφορά τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και υπογραμμίζει οτι οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να προσαρμοστούν σε μια νέα κανονικότητα. 

Η πανδημία προσφέρει σύμφωνα με τον επικεφαλής της Lufthansa μια «μοναδική ευκαιρία για ανακατατάξεις». Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία επιβεβαιώνει την πρόθεση να μειώσει τον αριθμό του στόλου της σε μόνιμη βάση κατά 100 αεροσκάφη και των εργαζομένων κατά 22.000. Μάλιστα θεωρεί αναπόφευκτες τις απολύσεις για οικονομικούς λόγους.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ο αριθμός των εργαζομένων του ομίλου Lufthansa στις 30 Ιούνιου ήταν κατά 8.300 άτομα μειωμένος σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Ο σημερινός αριθμός των απασχολούμενων σε όλο τον κόσμο ανέρχεται στα 129.400 άτομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ