ΓΔ: 2582.1 -0.83% Τζίρος: 343.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Βαρέλια πετρελαίου σε σειρά

Πάνω από 400 εκατ. βαρέλια πετρελαίου αποδεσμεύει ο ΔΟΕ

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ανακοινώνει ότι θα διατεθούν πάνω από 400 εκατ. βαρέλια πετρελαίου, με προτεραιότητα στο ντίζελ, και δεσμεύεται για επιτάχυνση της διαδικασίας με βάση τις εθνικές ανάγκες των χωρών.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΔΟΕ) ανακοίνωσε ότι η συνολική ποσότητα αποθεμάτων πετρελαίου που θα διατεθούν στην αγορά θα ξεπεράσει τα 400 εκατομμύρια βαρέλια. Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί τον Μάρτιο, ενώ τα μέλη του Οργανισμού δεσμεύτηκαν να επιταχύνουν τη διάθεση των υπολειπόμενων ποσοτήτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΟΕ, συμφωνήθηκε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η διάθεση των εναπομεινάντων αποθεμάτων, λαμβάνοντας υπόψη τις εθνικές συνθήκες κάθε χώρας. Πρόκειται για περίπου 100 εκατομμύρια βαρέλια, εκ των οποίων περισσότερα από 20 εκατομμύρια βαρέλια αφορούν ντίζελ.

Προτεραιότητα θα δοθεί στη διάθεση των αποθεμάτων ντίζελ, όπως επισημάνθηκε μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού.

Ο ΔΟΕ είχε εγκρίνει τη διάθεση ποσότητας-ρεκόρ 400 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου από τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης. Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί περίπου 330 εκατομμύρια βαρέλια, με ορισμένες χώρες-μέλη να έχουν αποδεσμεύσει μεγαλύτερες ποσότητες από τις αρχικές δεσμεύσεις τους.

Η επιτάχυνση της διάθεσης των υπολειπόμενων αποθεμάτων, για τα οποία υπήρξε δέσμευση τον Μάρτιο, αναμένεται να διοχετεύσει στην αγορά περίπου 100 εκατομμύρια βαρέλια, εκ των οποίων τα 20 εκατομμύρια αφορούν ντίζελ.

Η συγκεκριμένη ποσότητα ανταποκρίνεται σε αίτημα που υπέβαλαν οι χώρες της G7 νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Πυρκαγιά σε δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο του Ομάν

Ο ιρανικός στρατός ανέφερε πως πετρελαιοφόρο που παραβίασε κανόνες και είχε απενεργοποιήσει τα συστήματα εντοπισμού φλέγεται στα ανατολικά των Στενών του Ορμούζ, καθώς προσπαθούσε να περάσει από απαγορευμένη περιοχή.
Ρωσική οικονομία πετρέλαιο δολάριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Άνοδος 10% στα έσοδα πετρελαίου και αερίου τον Οκτώβριο

Τα έσοδα της Ρωσίας από φόρους σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο αναμένεται να αυξηθούν τον Οκτώβριο κατά 10%, αγγίζοντας το 1 τρισ. ρούβλια, λόγω κυρίως των τριμηνιαίων καταβολών φόρου στην πετρελαϊκή παραγωγή, σύμφωνα με το Reuters.
Ρωσική οικονομία πετρέλαιο δολάριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Η συμφωνία με τις ΗΠΑ για το ντίζελ θα ενισχύσει την οικονομία

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλέξάντρ Νόβακ δήλωσε πως η συμφωνία με τις ΗΠΑ για το ντίζελ θα ενισχύσει την οικονομία της Ρωσίας, επιτρέποντας αύξηση στην παραγωγή και εξαγωγή σε ΗΠΑ και παγκόσμιες αγορές.