ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: Shutterstock

Δανία: Υποχρεωτική η μάσκα στα ΜΜΜ από τις 22 Αυγούστου

Ο ρυθμός αναπαραγωγής αυξήθηκε πάνω από το 1,5 την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο του από τις αρχές Απριλίου.

Η χρήση μάσκας στα δημόσια μέσα μεταφοράς στη Δανία θα γίνει υποχρεωτική για όλους από τις 22 Αυγούστου, μετά την αύξηση των νέων κρουσμάτων της Covid-19 στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν.

Στα μέσα Απριλίου, η Δανία έγινε μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που χαλάρωσαν τα μέτρα καραντίνας, καθώς η επιδημία φαινόταν να έχει τεθεί υπό έλεγχο. Ωστόσο, ο ρυθμός αναπαραγωγής αυξήθηκε πάνω από το 1,5 την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο του από τις αρχές Απριλίου.

Η Φρεντέρικσεν είπε ότι η αύξηση αυτή σημαίνει επίσης ότι δεν θα αρθεί το όριο που έχει τεθεί για τις συναθροίσεις προσώπων, το οποίο σήμερα ανέρχεται στα 100.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοινοβούλιο Δανίας Κοπεγχάγη
ΔΙΕΘΝΗ

Δανία: Αναμένεται κλιμάκωση υβριδικού πολέμου από τη Ρωσία, λένε οι αρχές

Η Δανία εκτιμά ότι η Ρωσία θα εντείνει τον υβριδικό πόλεμο τους επόμενους μήνες, με περισσότερες επιθέσεις κατά Δύσης και ΝΑΤΟ, σύμφωνα με νέα έκθεση των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Αμυντική συμφωνία ΗΠΑ, Δανίας και Γροιλανδίας για ενίσχυση στρατού στο νησί

ΗΠΑ, Δανία και Γροιλανδία υπέγραψαν συμφωνία για ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Γροιλανδία, επιλύοντας εντάσεις. Η συμφωνία δεν προβλέπει προσάρτηση, αλλά ενισχύει τον αμερικανικό έλεγχο ασφάλειας στο νησί.
Εναέρια παραλία Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προώθηση της Ελλάδας στη δανέζικη τουριστική αγορά από τον ΕΟΤ

Από το 2027, ταξιδιωτικοί οργανισμοί της Δανίας θα εντάξουν νέους ελληνικούς προορισμούς στα προγράμματά τους, έπειτα από fam trips του ΕΟΤ Σκανδιναβίας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες του τουρισμού.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία ΗΠΑ-Δανίας-Γροιλανδίας για λήξη της διαμάχης στην Αρκτική

Ο Ντόναλντ Τραμπ συναντάται με ηγέτες Γροιλανδίας και Δανίας για συμφωνία ενίσχυσης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Γροιλανδία, με δημιουργία βάσεων στη Ναρσαρσουάκ και τη Μέστεσβιγκ, τερματίζοντας σχετική αντιπαράθεση.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Αύριο η υπογραφή της συμφωνίας για τη Γροιλανδία στη ΓΣ του ΟΗΕ

Γροιλανδία, Δανία και ΗΠΑ υπογράφουν αύριο στη Νέα Υόρκη συμφωνία για το αρκτικό νησί. Η τελετή θα γίνει στα Ηνωμένα Έθνη στις 10:30 τοπική ώρα, χωρίς να έχουν δοθεί λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συμφωνίας.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Δανία: Το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει ευθύνη για την Αρκτική λόγω Γροιλανδίας

Δανία, Γροιλανδία και ΗΠΑ υπογράφουν αύριο συμφωνία για την ασφάλεια της Γροιλανδίας, βάζοντας την Αρκτική υπό επίβλεψη του ΝΑΤΟ. Η συμφωνία ακολουθεί πιέσεις από τον Τραμπ και στοχεύει σε σεβασμό της κυριαρχίας του νησιού.