Φωτο: Shutterstock

Αίτηση πτώχευσης από τη Stein Mart, κλείνει τα περισσότερα από τα 300 καταστήματά της

Η αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών αλλά και η πανδημία του κορονοϊού «προκάλεσαν σημαντική οικονομική δυσχέρεια στις δραστηριότητές μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, που μετρά 112 έτη ιστορίας.

Η αλυσίδα πολυκαταστημάτων εκπτωτικών προϊόντων Stein Mart υπέβαλε αίτηση πτώχευσης και σχεδιάζει να κλείσει τα περισσότερα από τα σχεδόν 300 καταστήματά της, επικαλούμενη την αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών αλλά και την πανδημία του κορονοϊού. 

Και οι δυο αυτοί παράγοντες, «προκάλεσαν σημαντική οικονομική δυσχέρεια στις δραστηριότητές μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, που μετρά 112 έτη ιστορίας.

Όπως και άλλες επιχειρήσεις του κλάδου της, η Stein Mart δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την αναγκαστική προσωρινή παύση λειτουργίας καταστημάτων σε πολλές πολιτείες και ανέφερε ότι δεν έχει «επαρκή ρευστότητα για να συνεχίσει να λειτουργεί κατά τη συνήθη πορεία της επιχείρησης». Ως αποτέλεσμα, κλείνει μόνιμα ένα «σημαντικό τμήμα, αν όχι όλα» τα καταστήματα.

Η εταιρεία εξετάζει παράλληλα εναλλακτικές στρατηγικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης της ιστοσελίδας της και της πνευματικής της ιδιοκτησίας.

Η αίτηση στο άρθρο 11 των πτωχευτικού κώδικα δεν αποτέλεσε έκπληξη. Η Stein Mart είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο ότι η πανδημία προκάλεσε οικονομική δυσχέρεια, εκφράζοντας «ουσιαστική αμφιβολία» ότι θα συνέχιζε να λειτουργεί τον επόμενο χρόνο.

Σημειώνεται πως η Stein Mart ξεκίνησε το 1908 ως ένα μικρό πολυκατάστημα στον Μισισιπή και επεκτάθηκε σε σχεδόν 300 περιοχές σε 30 πολιτείες. Κάθε κατάστημα απασχολεί περίπου 30 υπαλλήλους ενώ συνολικά διαθέτει πάνω από 8.000 εργαζομένους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ