Φώτο: Shutterstock

Νέοι περιορισμοί στην Huawei από το υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ

Πριν από λίγους μήνες κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε απαγορεύσει στην Huawei να αποκτά τσιπ που είχε σχεδιάσει η ίδια, άλλα είχαν κατασκευαστεί με τη χρήση αμερικανικών τεχνολογιών.

Νέους κανονισμούς που περιορίζουν ακόμη περισσότερο την πρόσβαση της Huawei Technologies Co. σε ξένα μικροτσίπ ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου με τους νέους αυτούς κανονισμούς περιορίζεται η ικανότητα της Huawei να αποκτά τσιπ που κατασκευάστηκαν στο εξωτερικό με τη χρήση αμερικανικών τεχνολογιών.

Πριν από λίγους μήνες κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε απαγορεύσει στην Huawei να αποκτά τσιπ που είχε σχεδιάσει η ίδια, άλλα είχαν κατασκευαστεί με τη χρήση αμερικανικών τεχνολογιών.

Πλέον, με την πρόσφατη απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης η ικανότητα του κινεζικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού να αποκτά κρίσιμα εξαρτήματα για τα προϊόντα του περιορίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμούς στις εκδόσεις βίζα για εργαζομένους της Huawei επιβάλλουν οι ΗΠΑ

Ο Μάικ Πομπέο σημείωσε πως θα επιβληθούν περιορισμοί σε όσους υπαλλήλους κινεζικών εταιρειών που στηρίζουν καθεστώτα που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανεβάζοντας ξανά την ένταση με το Πεκίνο.
ΔΙΕΘΝΗ

Πιέσεις των ΗΠΑ σε Λονδίνο για την συμμετοχή της Huawei στο δίκτυο 5G

Είκοσι Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί γερουσιαστές ένωσαν τις δυνάμεις τους, παροτρύνοντας τους Βρετανούς βουλευτές να επανεξετάσουν την απόφαση της κυβέρνησής τους για την συμμετοχή της κινεζικής Huawei στο βρετανικό δίκτυο 5G.
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζει την πίεση στην Ευρώπη ο Τραμπ για την Huawei

Η Ουάσινγκτον ασκεί εδώ και καιρό πίεση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αξιώνοντας να μην προκρίνουν τη συμμετοχή της Huawei στους διαγωνισμούς για τον εξοπλισμό και την οικοδόμηση των μελλοντικών τους δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5G, διότι όπως ερίζει πως υπάρχει κίνδυνος ο εξοπλισμός της να περιέχει «πίσω πόρτες» για τις κινεζικές υπηρεσίες κατασκοπείας.