ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
klima
Shutterstock

Σημαντική μείωση στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στη Γερμανία

Οι ετήσιες εκθέσεις για την προστασία του κλίματος χρησιμοποιούνται για να ελέγχεται εάν η Γερμανία θα καταφέρει να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 40% από το 1990 έως το 2020, όπως είχε προγραμματιστεί.

Η Γερμανία μείωσε σημαντικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες εκτιμήσεις, οι εκπομπές μειώθηκαν κατά περίπου 35,7% σε σύγκριση με το 1990.

Αυτό προκύπτει από την έκθεση για την προστασία του κλίματος, την οποία ανακοίνωσε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο. Το 2018 η μείωση ήταν περίπου 32%, το 2017 ήταν 27,5%. (Για το 2019 δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα τα ακριβή στοιχεία.)

Η ομοσπονδιακή υπουργός Περιβάλλοντος Σβένια Σούλτσε δήλωσε ότι «πέρυσι αντλήθηκαν τα σωστά διδάγματα από προηγούμενες παραλείψεις». Ταυτόχρονα, η σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός αναφέρθηκε στον νέο νόμο για την προστασία του κλίματος, ο οποίος προβλέπει δεσμευτικές προδιαγραφές για τομείς όπως είναι οι μεταφορές ή τα κτίρια.

Οι ετήσιες εκθέσεις για την προστασία του κλίματος χρησιμοποιούνται για να ελέγχεται εάν η Γερμανία θα καταφέρει να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 40% από το 1990 έως το 2020, όπως είχε προγραμματιστεί. Λόγω των ενδεχομένων (θετικών) συνεπειών τις οποίες μπορεί να έχει η πανδημία του κορονοϊού, υπάρχει ακόμα ο χρόνος ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σοβαρή λειψυδρία πλήττει και τη Γερμανία που παίρνει άμεσα μέτρα

Συναγερμός στη Γερμανία καθώς ήδη πολλές περιοχές βρίσκονται σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» ενώ λαμβάνονται μέτρα περιορισμού της χρήσης νερού όπου απαγορεύεται το πότισμα ή το γέμισμα πισινών.
Klima, Kllimatiki Allagi
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Οι κλιματικοί στόχοι δεν επετεύχθησαν, λόγω της ενεργειακής κρίσης

Oι εκπομπές καυσαερίων αυξήθηκαν το 2022, καθώς η χώρα αναγκάστηκε να βασιστεί περισσότερο στην ενέργεια από άνθρακα ως υποκατάστατο φυσικού αερίου και έτσι ακυρώθηκε το σχέδιο για μείωση των αερίων θερμοκηπίου.
ΔΙΕΘΝΗ

Υπέρ της τιμολόγησης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα η Μέρκελ

Η απερχόμενη καγκελάριος της Γερμανίας κάλεσε τους ηγέτες της COP26 να λάβουν αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να επιτευχθούν εγκαίρως οι στόχοι που έχουν τεθεί για τη μείωση των ρύπων.
ΔΙΕΘΝΗ

Η πανδημία μείωσε το οικολογικό αποτύπωμα της ανθρωπότητας

Σύμφωνα με επιστημονικούς υπολογισμούς, αυτό το Σάββατο όλοι οι ανανεώσιμοι πόροι παγκοσμίως θα είχαν εξαντληθεί για φέτος, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Κλιματολογικών Ερευνών του Πότσνταμ (ΡΙΚ) και άλλοι οργανισμοί προστασίας του περιβάλλοντος