ΓΔ: 2669.72 -2.51% Τζίρος: 508.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
Αστυνομία και διασώστες στη Χανάου μετά από τρομοκρατική επίθεση το 2020.

Γερμανία: Τρίτη νύχτα διαδηλώσεων και επεισοδίων στη Λειψία

Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν την ιλιγγιώδη άνοδο των τιμών των ακινήτων, ενώ αντιδρούν επίσης στην εκκένωση δύο καταλήψεων.

Ρίψεις πετρών και αντικειμένων, περιπολικά της αστυνομίας πυρπολημένα: Για τρίτη συνεχόμενη νύχτα, ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές προσκείμενους στην άκρα αριστερά, που καταγγέλλουν την ιλιγγιώδη άνοδο των τιμών των ακινήτων, και δυνάμεις της αστυνομίας στη Λειψία, στο ανατολικό τμήμα της Γερμανίας.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και περίπου δεκαπέντε άνθρωποι προσήχθησαν από αστυνομικούς στα επεισόδια, στα οποία ενεπλάκησαν αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές, περίπου 500 κατά την πρώτη εκτίμηση των δυνάμεων επιβολής της τάξης.

Συνολικά, εννέα αστυνομικοί τραυματίστηκαν τις τρεις νύχτες διαδηλώσεων και επεισοδίων – κινητοποιήσεις και επεισόδια έγιναν την Πέμπτη και την Παρασκευή –, πάντα κατά τις αρχές.

Οι διαδηλώσεις και οι συγκεντρώσεις, με πρωτοβουλία κυρίως συμπαθούντων της άκρας αριστεράς, γίνονται για να καταγγελθεί αυτός που αποκαλείται gentrification, ο «εξευγενισμός» της μητρόπολης αυτής της Σαξονίας, με την αγορά πολλών κατοικιών από επενδυτές στα ακίνητα.

Παράλληλα, η αστυνομία εκκένωσε δύο καταλήψεις. Η πρώτη έγινε την 21η Αυγούστου, η δεύτερη την Τετάρτη, κατόπιν προσφυγής του ιδιοκτήτη του καταληφθέντος κτιρίου στη δικαιοσύνη, η οποία έδωσε εντολή να εκκενωθεί το υποτίθεται άδειο ακίνητο.

Η ένταση ανεβαίνει ολοένα περισσότερο στη συνοικία Κόνεβιτς της Λειψίας, όπου ζουν πολλοί «αυτόνομοι», οπαδοί και μέλη της άκρας αριστεράς.

Ο δήμαρχος της πόλης Μπούρκχαρτ Γιουνγκ κατήγγειλε τις ταραχές. «Με τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και την πυρπόληση οδοφραγμάτων δεν δημιουργείται στέγη», έκρινε, μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Συλλογικότητες της άκρας αριστεράς στη Λειψία κάλεσαν σε κινητοποιήσεις και σήμερα Κυριακή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Ενότητα για Ουκρανία – Κατηγορεί την AfD ως υπεύθυνη

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάλεσε για ενότητα στη στήριξη της Ουκρανίας εντός ΝΑΤΟ και Ευρώπης, προειδοποιώντας ότι η ασφάλεια της Ευρώπης εξαρτάται από την Ουκρανία και ότι, αν δεν σταματήσει η Μόσχα, θα στραφεί κατά του ΝΑΤΟ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ προς Γαλλία-Γερμανία: Απελευθερώστε ντίζελ ή διακινδυνεύετε απαγόρευση εξαγωγών

Η κυβέρνηση Τραμπ κάλεσε Γερμανία και Γαλλία να μειώσουν τα αποθέματα ντίζελ έκτακτης ανάγκης για να πέσουν οι διεθνείς τιμές, διαφορετικά απειλεί με απαγόρευση εξαγωγών ντίζελ από τις ΗΠΑ, κυρίως ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν - Σάντσεθ: Κοινό μέτωπο για φιλόδοξο προϋπολογισμό ΕΕ

Ο Πέδρο Σάντσεθ και ο Εμανουέλ Μακρόν ενώνουν δυνάμεις προωθώντας έναν «φιλόδοξο» προϋπολογισμό της ΕΕ, τονίζοντας τη στενή συνεργασία Ισπανίας-Γαλλίας, ενώ οι διαπραγματεύσεις με χώρες όπως η Γερμανία αναμένονται δύσκολες.
Επίθεση με αυτοκίνητο Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Επιχείρηση κατά οργανωμένου εγκλήματος σε Γερμανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ολλανδία

Εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις κατά οργανωμένου εγκλήματος σε Γερμανία, Βέλγιο, Βουλγαρία και Ολλανδία, με έρευνες σε άνω των 100 ιδιοκτησιών και κατασχέσεις ύψους 48,6 εκατ. ευρώ, στοχεύοντας και τους Hells Angels.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μερτς: Η Ρωσία αδιάφορη για διαπραγματεύσεις παρά τη συνάντηση ΟΗΕ

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς τόνισε ότι η συνάντηση των ΥΠΕΞ Γερμανίας-Ρωσίας δείχνει έλλειψη ρωσικού ενδιαφέροντος για διαπραγματεύσεις στην Ουκρανία. Ήταν η πρώτη τέτοια συνάντηση από το 2022.