Φωτο: Shutterstock

Σε καθολικό lockdown από τις 18/9 το Ισραήλ

Η απόφαση ελήφθη καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν περισσότερα από 4.500 νέα κρούσματα, με τους συνολικούς θανάτους να ξεπερνούν τους 1.100.

Το Ισραήλ γίνεται η πρώτη χώρα που προχωρά σε δεύτερο καθολικό lockdown το οποίο τίθεται σε εφαρμογή την Παρασκευή 18/9, μετά από απόφαση που έλαβε το κοινοβούλιο της χώρας, καθώς συνεχίζεται η αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού. 

Όπως τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Β. Νετανιάχου η απόφαση ελήφθη καθώς το σύστημα υγείας της χώρας «σήκωσε κόκκινη σημαία», γεγονός που αναγκάζει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση. «Επιβάλλουμε lockdown και προσπαθούμε να ισορροπήσουμε με κάθε τρόπο που μπορούμε την ανάγκη για στήριξη τόσο της υγείας όσο και της οικονομίας».

Σημειώνεται ότι σήμερα Πέμπτη 17/9 το υπ. Υγείας της χώρας ανακοίνωσε 4.560 νέα κρούσματα κορονοϊού, με 573 ανθρώπους να βρίσκονται σε βαριά κατάσταση και 149 να είναι διασωληνωμένοι. Παράλληλα ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε στους 1.169.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σε ισχύ περιορισμοί στις συγκεντρώσεις, συγκρούσεις στο Τελ Αβίβ

Από τον Ιούνιο, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται κάθε Σάββατο βράδυ. Συνελήφθησαν 38 άνθρωποι, ενώ τέθηκαν σε ισχύ οι νέοι περιορισμοί για να μειωθούν οι διαδηλώσεις σε ομάδες των 20 ατόμων.