ΓΔ: 910.29 0.69% Τζίρος: 82.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Νόμπελ Οικονομίας σε έργο για την παγκόσμια φτώχεια

Η Σουηδική Βασιλική Ακαδημία των Επιστημών ανακοίνωσε σήμερα ότι το Νόμπελ Οικονομίας 2019 κέρδισαν οι οικονομολόγοι Αμπχιτζίτ Μπανερτζί, Έσθερ Ντάφλο και Μάικλ Κρέμερ.

Οι οικονομολόγοι Αμπχιτζίτ Μπανερτζί, Έσθερ Ντάφλο και Μάικλ Κρέμερ κέρδισαν το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας 2019 διότι δημιούργησαν μια πειραματική προσέγγιση για την καταπολέμηση της παγκόσμιας φτώχειας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Σουηδική Βασιλική Ακαδημία των Επιστημών.

«Οι φετινοί βραβευθέντες εισήγαγαν μια νέα προσέγγιση προκειμένου να δοθούν αξιόπιστες απαντήσεις για τους καλύτερους τρόπους για την καταπολέμηση της παγκόσμιας φτώχειας», ανέφερε η ακαδημία σε ανακοίνωση.

Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 9 εκατ. σουηδικών κορωνών (περίπου 900.000 δολαρίων).

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nobel Economy 2022 Bernanki-Diamond-Deepving
ΔΙΕΘΝΗ

Στους Μπερνάνκι, Ντάιαμοντ και Ντίμπβιγκ το Νόμπελ Οικονομίας

«Μια σημαντική ανακάλυψη των ερευνών τους», οι εργασίες για τις οποίες αρχίζουν από τα χρόνια του 1980, «ήταν ότι έδειξαν γιατί είναι ζωτικής σημασίας να αποφεύγεται η κατάρρευση των τραπεζών», τόνισε η επιτροπή.
Nobel-oikonomias
ΔΙΕΘΝΗ

Αυτοί είναι οι οικονομολόγοι που μοιράστηκαν το βραβείο Νόμπελ Οικονομικών

Οι τρεις οικονομολόγοι «μας έφεραν νέες ιδέες σχετικά με την αγορά εργασίας και έδειξαν ποια συμπεράσματα μπορούν να αντληθούν από φυσικά πειράματα σε όρους αιτίων και συνεπειών», ανέφερε η επιτροπή.
ΔΙΕΘΝΗ

Σε δυο δημοσιογράφους από Φιλιππίνες και Ρωσία το Νομπελ Ειρήνης

Η δημοσιογράφος από τις Φιλιππίνες Μαρία Ρέσα που είναι αυτή την περίοδο ελεύθερη υπό όρους, είναι γνωστή για τις επικρίσεις εις βάρος του Ροντρίγο Ντουτέρτε. Συγχαρητήρια από το Κρεμλίνο για την τιμητική διάκριση στον Ντμίτρι Μουράτοφ.
ΔΙΕΘΝΗ

Στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ το Νόμπελ Ειρήνης

Για τις προσπάθειες καταπολέμησης της πείνας, τη συμβολή του στη βελτίωση των ειρηνευτικών συνθηκών και τις προσπάθειες για την παρεμπόδιση της χρησιμοποίησης του λιμού ως πολεμικού όπλου.