ΓΔ: 2582.1 -0.83% Τζίρος: 343.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Βλαντίμιρ Πούτιν

Σε διάλογο για θέματα ασφάλειας κάλεσε τις ΗΠΑ ο Πούτιν

Μια συμφωνία ανάλογη με την σοβιετικο-αμερικανική Συνθήκη για την αποτροπή επεισοδίων του 1972 σκέφτεται ο Πούτιν για διμερή συμφωνία με τις ΗΠΑ για την κυβερνοασφάλεια.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ελάχιστο διάστημα πριν από τις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, διατύπωσε σήμερα μια σειρά προτάσεις συνεργασίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, προτείνοντας την υπογραφή μιας διακρατικής συμφωνίας στον τομέα αυτό, η οποία θα εγγυάται την μη επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις και στις εκλογικές διαδικασίες της μιας χώρας στην άλλη.

Εκτιμώντας ότι ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια ευρείας κλίμακας αντιπαράθεση στον ψηφιακό τομέα, συνιστά μια από τις βασικές στρατηγικές προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, ο πρόεδρος Πούτιν πρότεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες, να αποκαταστήσουν μεταξύ τους έναν συστηματικό διμερή διάλογο σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων σε υψηλό επίπεδο, πάνω στα βασικά ζητήματα της διεθνούς κυβερνοασφάλειας,

Αναφερόμενος μάλιστα στην διμερή συμφωνία για την αποτροπή επεισοδίων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, ο Πούτιν είπε ότι η συμφωνία αυτή θα μπορούσε να είναι «ανάλογη με την ισχύουσα σοβιετικο- αμερικανική Συνθήκη για την αποτροπή επεισοδίων στην ανοιχτή θάλασσα και τον εναέριο χώρο της 25ης Μαΐου του 1972».

Απευθυνόμενος τέλος σε όλες τις χώρες συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε την σύναψη μιας διεθνούς συμφωνίας, βάσει τις οποίας τα κράτη θα δεσμεύονται να μην πραγματοποιούν πρώτα επιθέσεις με την χρήση πληροφοριακών τεχνολογιών το ένα εναντίον του άλλου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι προς ΗΠΑ: Μην στηρίζετε τον επιτιθέμενο στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι κάλεσε τους συμμάχους της Ουκρανίας για ειλικρίνεια και παρότρυνε τις ΗΠΑ να μην στηρίξουν τη Ρωσία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συστράτευσης για προστασία ζωών και τερματισμό του πολέμου.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Οδυνηρό που ο Τραμπ στηρίζει την άλλη πλευρά

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι είναι «οδυνηρό» που ο Τραμπ στηρίζει τη Ρωσία στον πόλεμο, τονίζοντας ότι αν επιλέγει να βρίσκεται στη μέση, θα πρέπει να παραμένει ουδέτερος και να μην παίρνει θέση κατά της Ουκρανίας.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones χτύπησαν το μεγαλύτερο data center ΤΝ της Ρωσίας

Ουκρανικά drone επιτέθηκαν στο μεγαλύτερο κέντρο δεδομένων της Ρωσίας, ιδιοκτησίας της Sberbank, στοχεύοντας τις τεχνολογικές φιλοδοξίες της Μόσχας. Η Sberbank διαβεβαιώνει ότι τα συστήματά της λειτουργούν κανονικά.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Υπογραφή συμβάσεων με ΗΠΑ για το ντίζελ τις επόμενες μέρες

Η Μόσχα αναμένει την υπογραφή των πρώτων συμβολαίων εξαγωγής ντίζελ τις επόμενες ημέρες, μετά τη συμφωνία Πούτιν-Τραμπ, σύμφωνα με τον Κίριλ Ντμίτριεφ. Οι δύο χώρες συνεργάζονται στενά για την ταχεία υλοποίηση της συμφωνίας.
Ρωσική οικονομία πετρέλαιο δολάριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Η συμφωνία με τις ΗΠΑ για το ντίζελ θα ενισχύσει την οικονομία

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλέξάντρ Νόβακ δήλωσε πως η συμφωνία με τις ΗΠΑ για το ντίζελ θα ενισχύσει την οικονομία της Ρωσίας, επιτρέποντας αύξηση στην παραγωγή και εξαγωγή σε ΗΠΑ και παγκόσμιες αγορές.