ΓΔ: 2481.33 0.88% Τζίρος: 336.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Syria

Μέχρι και οι ΜΚΟ εγκαταλείπουν την Συρία

Η ΜΚΟ Mercy Coprs απομακρύνει τους εργαζομένους της από την Συρία με τις εχθροπραξίες να έχουν εκτοπίσει περισσότερους από 160.000 ανθρώπους.

Η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση Mercy Corps ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις επιχειρήσεις της και απομακρύνει τους ξένους εργαζομένους της από τη βορειοανατολική Συρία, όπου οι εχθροπραξίες έχουν εκτοπίσει περισσότερους από 160.000 ανθρώπους το τελευταίο διάστημα.

Η ΜΚΟ, η οποία προσφέρει βοήθεια στη βορειοανατολική Συρία από το 2014, αναφέρει ότι διένειμε στον άμαχο πληθυσμό νερό και άλλα βασικά είδη ανάγκης, από τότε που η Τουρκία ξεκίνησε τη στρατιωτική επιχείρησή της στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα.

«Απλά δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών και αποκλεισμού δρόμων και των διαφόρων και συνεχώς μεταλλασσόμενων ενόπλων παραγόντων στις περιοχές όπου εργαζόμαστε» τονίζει σε μια ανακοίνωση ο Μέιντ Φέργκιουσον, ο αναπληρωτής διευθυντής της Mercy Corp για τη Συρία.

Την ίδια στιγμή, ο συριακός στρατός εισήλθε σήμερα στην πόλη Μάνμπιτζ, στη βορειοανατολική Συρία, μετέδωσαν η δημόσια συριακή τηλεόραση και το συριακό πρακτορείο ειδήσεων, στο πλαίσιο στρατιωτικής ανάπτυξης για να αντικρούσει την τουρκική επίθεση.

"Μονάδες του στρατού εισήλθαν στην Μάνμπιτζ", μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA. Τοπικός αξιωματούχος σε αυτή την πόλη που ελέγχεται από στρατιωτικό συμβούλιο το οποίο συνδέεται με τις κουρδικές αρχές, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την είσοδο των στρατευμάτων στην πόλη και την "ανάπτυξή τους στις γραμμές του μετώπου".

Σήμερα, συριακές κυβερνητικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από ρωσικές δυνάμεις δεν έχασαν χρόνο και εκμεταλλευόμενες την ξαφνική αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία μετά την τουρκική εισβολή, αναπτύχθηκαν βαθιά στο εσωτερικό του εδάφους που τελεί υπό κουρδικό έλεγχο νοτίως των τουρκικών συνόρων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ολοκληρώθηκε ο σχηματισμός του πρώτου μεταβατικού κοινοβουλίου στη Συρία

Ο πρόεδρος Άχμαντ αλ Σάρα όρισε 70 βουλευτές για το μεταβατικό κοινοβούλιο της Συρίας, μεταξύ τους 15 γυναίκες και 13 πρώην κρατουμένους. Η σύγκληση του σώματος αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, οκτώ μήνες μετά την έναρξη της διαδικασίας.
Βουλή Τουρκίας Άγκυρα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα καταδικάζει τις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Συρία

Η Τουρκία καταδίκασε έντονα τις ισραηλινές επιθέσεις στη νότια Συρία, κάνοντας λόγο για παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας και του διεθνούς δικαίου, και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση για τον τερματισμό τους.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε η δίκη μέλους της οικογένειας Άσαντ για εγκλήματα πολέμου στη Συρία

Ξεκίνησε στη Δαμασκό η δίκη του Ουάσιμ αλ Άσαντ, ξαδέλφου του Μπασάρ αλ Άσαντ, με βαριές κατηγορίες. Πρόκειται για την πρώτη υπόθεση κατά μέλους της οικογένειας Άσαντ μετά την πτώση του καθεστώτος.
Σημαία της Συρίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΗΕ: Κρίσιμη η πολιτική μετάβαση και ανεπαρκής η βοήθεια στη Συρία

Ο Κλαούντιο Κορντόνε τόνισε στο Συμβούλιο Ασφαλείας πως η πολιτική μετάβαση στη Συρία είναι εύθραυστη. Υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης θεσμών, εκπροσώπησης γυναικών και λογοδοσίας για εγκλήματα, πέρα από το καθεστώς Άσαντ.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος της Συρίας διαψεύδει πρόθεση επέμβασης στον Λίβανο

Ο σύρος πρόεδρος Άχμαντ ας Σάρα αρνήθηκε ότι η χώρα του σχεδιάζει στρατιωτική επέμβαση στον Λίβανο, τονίζοντας ότι η Δαμασκός επιδιώκει μόνο οικονομικές σχέσεις. Την ίδια ώρα ο Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκής της Συρίας.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ελεύθερη η Γερμανίδα δημοσιογράφος που συνελήφθη στη Ράκα

Η Γερμανίδα δημοσιογράφος Έβα Μαρία Μίχελμαν, που είχε εξαφανιστεί τον Ιανουάριο στη Συρία και συνελήφθη από τις συριακές αρχές, αφέθηκε ελεύθερη και επέστρεψε σήμερα στη Γερμανία, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.