ΓΔ: 2256.32 0.48% Τζίρος: 269.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shutterstock

ΗΠΑ: Αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία και αύξηση δασμών στον τουρκικό χάλυβα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ως απάντηση στην τουρκική εισβολή στη Συρία, θα εκδώσει σύντομα ένα εκτελεστικό διάταγμα εξουσιοδοτώντας για την επιβολή κυρώσεων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ως απάντηση στην τουρκική εισβολή στη Συρία, θα εκδώσει σύντομα ένα εκτελεστικό διάταγμα εξουσιοδοτώντας για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος Τούρκων νυν και πρώην αξιωματούχων, τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία για μια εμπορική συμφωνία ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων και την αύξηση δασμών στον τουρκικό χάλυβα σε 50%.

Σε μια ανακοίνωση στην οποία δεσμεύτηκε να καταστρέψει γρήγορα την τουρκική οικονομία αν η Άγκυρα συνεχίσει "αυτή την επικίνδυνη και καταστροφική πορεία", ο Τραμπ επίσης τόνισε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα που αποσύρθηκαν από τη Συρία θα αναπτυχθούν εκ νέου και θα παραμείνουν στην περιοχή για την παρακολούθηση της κατάστασης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κούρδοι διαδήλωση πλήθος
ΔΙΕΘΝΗ

Οι κουρδικές δυνάμεις καλούν την Ουάσινγκτον να αναλάβει τις ηθικές της ευθύνες

Οι κουρδικές δυνάμεις στην Συρία κάλεσαν σήμερα την Ουάσινγκτον «να αναλάβει τις ηθικές της ευθύνες« και «να τηρήσει τις υποσχέσεις της», την ώρα που οι ΗΠΑ κατηγορούνται ότι εγκατέλειψαν τους κούρδους συμμάχους τους.
Σημαίες ΗΠΑ Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αντιδράσεις στην Τουρκία για φωτογραφία με τον Αμερικανό πρεσβευτή

Φωτογραφία με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Τουρκία να κάθεται στην κεντρική πολυθρόνα του υπουργείου Άμυνας, προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Κάποιοι τον κατηγορούν πως φέρεται σαν «αποικιακός κυβερνήτης», χαρακτηρίζοντας τη σκηνή ταπεινωτική.
Γαλλική σημαία Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία στηρίζει Κούρδους, Τουρκία χαιρετίζει συμφωνία με Δαμασκό

Η Γαλλία χαιρέτισε τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ του Άχμαντ Αλ-Σαράα και των Κούρδων της Συρίας, επαναλαμβάνοντας τη στήριξή της στους Κούρδους συμμάχους. Η Άγκυρα χαρακτήρισε τη συμφωνία «ιστορικό σημείο καμπής».
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η συμφωνία και η εκεχειρία στη Συρία είναι «σημείο καμπής»

Ο Τομ Μπαράκ χαιρέτισε τη συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ του Άχμαντ αλ Σάρα και του Μαζλούμ Άμπντι, τονίζοντας πως αποτελεί σημείο καμπής με πρώην αντιπάλους να συνεργάζονται. Επισκέφθηκε Δαμασκό και Ερμπίλ για συναντήσεις.
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ προσκαλεί τους Ερντογάν και Σίσι στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα

Ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε επιστολή στον Ερντογάν, προσκαλώντας τον ως ιδρυτικό μέλος στο «Συμβούλιο Ειρήνης» για τη Γάζα. Ο Τραμπ θα προεδρεύει, ενώ συμμετέχουν κορυφαίοι αξιωματούχοι Τουρκίας, ΗΠΑ και Βρετανίας.
Έκρηξη στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Συρία εξετάζει τη χρήση βίας κατά συμμαχίας υπό κουρδική ηγεσία

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ εξέφρασε την ελπίδα για ειρηνική επίλυση στη Συρία, αλλά προειδοποίησε πως η χρήση βίας από τη Δαμασκό είναι πιθανή μετά τις πρόσφατες συγκρούσεις στο Χαλέπι που οδήγησαν σε τουλάχιστον 23 νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους.