ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Walt Disney: 28.000 απολύσεις εξαιτίας της πανδημίας

Τα 2/3 των εργαζομένων που πρόκειται να απολυθούν είναι μερικής απασχόλησης, ανακοίνωσε η εταιρεία, επικαλούμενη την αβεβαιότητα σχετικά με τη διάρκεια της πανδημίας.

Σε περικοπή 28.000 θέσεων εργασίας στα θεματικά του πάρκα ανακοίνωσε πως προχωρά ο όμιλος της Walt Disney Co, καθώς υφίσταται βαρύ πλήγμα από την κατακόρυφη μείωση των επισκέψεων και του τζίρου εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Με εξαίρεση την Disneyland στην Καλιφόρνια, ο όμιλος έχει θέσει ξανά σε λειτουργία όλα τα πάρκα του. Ωστόσο, από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο, ο τζίρος του ομίλου μειώθηκε κατά 85% σε ετήσια βάση, στα 983 εκατομμύρια δολάρια, ενώ σύμφωνα με την Disney η πανδημία κόστισε 1 δισ. δολάρια σε λειτουργικά κέρδη το δεύτερο τρίμηνο χρήσης. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, περίπου τα 2/3 των εργαζομένων που πρόκειται να απολυθούν είναι μερικής απασχόλησης. 

«Όσο θλιβερή και αν είναι αυτή η πράξη, είναι η μόνη εφικτή επιλογή που διαθέτουμε εν μέσω της παρατεταμένης επίδρασης του Covid-19 στις δραστηριότητές μας, με την περιορισμένη χωρητικότητα λόγω των απαιτήσεων φυσικής απόστασης και τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τη διάρκεια της πανδημίας», ανέφερε ο Josh D’Amaro, πρόεδρος της Disney Parks, Experiences and Products, σε επιστολή του προς τους εργαζομένους. 

Η μετοχή της εταιρείας βρέθηκε να υποχωρεί 1,4% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, μετά τη συνεδρίαση της Wall Street. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ντίσνεϊλαντ στο Παρίσι θα ανοίξει τις πύλες της στις 17 Ιουνίου

Το μεγαλύτερο τουριστικό αξιοθέατο στην Ευρώπη, η Disneyland Paris, που απασχολεί 17.000 υπαλλήλους, είχε παραμείνει κλειστό από τις 13 Μαρτίου ως τις 15 Ιουλίου τον περασμένο χρόνο και ξαναέκλεισε στις 30 Οκτωβρίου.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Disneyland στο Χονγκ Κονγκ κλείνει ξανά στις 15 Ιουλίου

«Όπως απαιτήθηκε από την κυβέρνηση στο πλαίσιο των προσπαθειών πρόληψης που καταβάλλονται σε ολόκληρο το Χονγκ Κονγκ, το πάρκο Disneyland θα κλείσει προσωρινά από τις 15 Ιουλίου» επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Disney.