ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μειώνει το ΔΝΤ τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη

Ο Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης Κλάας Κνοτ αναμένει ότι το ΔΝΤ, εντός της ημέρας, θα αναθεωρήσει πτωτικά την εκτίμησή του για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ο Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης Κλάας Κνοτ δήλωσε ότι αναμένει πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα αναθεωρήσει πτωτικά αργότερα σήμερα τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Άμστερνταμ, ο Κνοτ δήλωσε ότι αναμένει το ΔΝΤ να αναθεωρήσει επί τα χείρω τις προβλέψεις του λόγω των αβεβαιοτήτων που προκύπτουν από το Brexit και την ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

«Λόγω όλων αυτών των αβεβαιοτήτων, οι προοπτικές ανάπτυξης είναι λιγότερο ρόδινες σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα», δήλωσε ο Κνοτ.

«Η ΕΚΤ προβλέπει ρυθμό παγκόσμιας ανάπτυξης γύρω στο 3% φέτος και αναμένω ότι το ΔΝΤ, που θα δημοσιοποιήσει την πρόβλεψή του αργότερα σήμερα, επίσης θα περιλαμβάνει χαμηλότερη πρόβλεψη για την ανάπτυξη αντίστοιχου μεγέθους».

Το ΔΝΤ αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη στις 16.00 ώρα Ελλάδας. Οι προβλέψεις του αναμένεται να αποτυπώνουν τις πρόσφατες προειδοποιήσεις για μια «συγχρονισμένη επιβράδυνση» καθώς συσσωρεύονται οι αρνητικές επιπτώσεις του δασμολογικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ollandia-holland-lockdown
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος νόμος για την απαγόρευση της βραδινής κυκλοφορίας στην Ολλανδία

Η απαγόρευση της βραδινής κυκλοφορίας προκάλεσε αρκετές ημέρες ταραχών από διαδηλωτές κατά του lockdown, ενώ απόφαση δικαστηρίου έκρινε οτι πρέπει να ακυρωθεί το συγκεκριμένο περιοριστικό μέτρο.
ΔΙΕΘΝΗ

Παράταση απαγόρευσης της κυκλοφορίας έως αρχές Μαρτίου στην Ολλανδία

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας, η πρώτη που επιβλήθηκε στην Ολλανδία από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πυροδότησε επεισόδια, που διήρκησαν ημέρες, από διαδηλωτές κατά του lockdown, όταν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στις 23 Ιανουαρίου.
ΔΙΕΘΝΗ

Για κίνδυνο σοβαρής διόρθωσης στις αγορές προειδοποιεί το ΔΝΤ

Το Ταμείο στην έκθεσή του «Global Financial Stabilty Report», τονίζει ότι η άνοδος των αγορών στηρίζεται κατά κύριο λόγο στα κρατικά προγράμματα στήριξης και όχι σε θετικά μακροοικονομικά ή εταιρικά δεδομένα.