ΓΔ: 897.55 0.66% Τζίρος: 86.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ το Νόμπελ Ειρήνης

Για τις προσπάθειες καταπολέμησης της πείνας, τη συμβολή του στη βελτίωση των ειρηνευτικών συνθηκών και τις προσπάθειες για την παρεμπόδιση της χρησιμοποίησης του λιμού ως πολεμικού όπλου.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ βραβεύεται με το Νόμπελ Ειρήνης 2020, όπως ανακοίνωσε η νορβηγική επιτροπή, τονίζοντας ότι η ανάγκη εξεύρεσης πολυμερών λύσεων είναι σήμερα «πιο ορατή από ποτέ».

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών βραβεύεται «για τις προσπάθειες καταπολέμησης της πείνας, για την συμβολή του στη βελτίωση των ειρηνευτικών συνθηκών στις ζώνες που πλήττονται από συρράξεις και για τον ρόλο του ως κινητήριας δύναμης στις προσπάθειες για την παρεμπόδιση της χρησιμοποίησης του λιμού ως πολεμικού όπλου», δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής του Νόμπελ Μπέριτ Ράις-Αντερσεν.

«Είμαι μια στιγμή υπερηφάνειας, ένα αληθινό κατόρθωμα», δήλωσε εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος μετά την ανακοίνωση.

Το φετινό βραβείο είναι το 101ο που απονέμεται.

Οι υποψήφιοι ήταν 318, ενώ το ρεκόρ συμμετοχών ανέρχεται σε 376 υποψηφίους και σημειώθηκε το 2016. Ωστόσο, ο κατάλογος των υποψηφίων αποκαλύπτεται μόνο 50 χρόνια μετά την απονομή του βραβείου.

Το 2019, το Νόμπελ Ειρήνης είχε κερδίσει ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας για τις προσπάθειές του για επίτευξη ειρήνης με τη γειτονική Ερυθραία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ