Φώτο: Shutterstock

Προειδοποίηση ΠΟΥ: «Πολύ ανησυχητική» η εξέλιξη της επιδημίας στην Ευρώπη

Στην ευρωπαϊκή ζώνη του ΠΟΥ, η οποία περιλαμβάνει 53 χώρες, περιλαμβανομένης της Ρωσίας, έχουν επισήμως καταγραφεί άνω των 7,25 εκατ. κρουσμάτων και περί τους 250.000 θανάτους.

Η εξέλιξη της πανδημίας Covid-19 στην Ευρώπη είναι «πολύ ανησυχητική», παρά το γεγονός ότι η κατάσταση δεν είναι αντίστοιχη με αυτήν που επικρατούσε την άνοιξη, προειδοποίησε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατά την διάρκεια online ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων αυξάνεται, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία επίσης. Η Covid-19 είναι πλέον η πέμπτη αιτία θανάτου και έχουμε φθάσει το όριο των 1.000 θανάτων ημερησίως», δήλωσε ο Χανς Κλούγκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Παρά το γεγονός ότι καταγράφουμε δύο ή τρεις φορές περισσότερα νέα κρούσματα ανά ημέρα σε σχέση με την κορύφωση του Απριλίου, εξακολουθούμε να έχουμε πέντε φορές λιγότερους θανάτους», τόνισε ωστόσο ο Χανς Κλούγκε, επιμένοντας στην σημασία των νέων μέτρων που τίθενται σε ισχύ σε ολόκληρη την Ευρώπη για την ανάσχεση της επιδημίας.

«Είναι η ενδεδειγμένη και αναγκαία αντίδραση σε αυτό που μας δείχνουν τα στοιχεία: η μετάδοση γίνεται και οι πηγές της μόλυνσης βρίσκονται μέσα στα σπίτια και τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους και μεταξύ των ατόμων που δεν τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας», είπε.

Στην ευρωπαϊκή ζώνη του ΠΟΥ, η οποία περιλαμβάνει 53 χώρες, περιλαμβανομένης της Ρωσίας, έχουν επισήμως καταγραφεί άνω των 7,25 εκατομμυρίων κρουσμάτων κορονοϊού και περί τους 250.000 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Κόντρα Gilead με Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη ρεμδεσιβίρη

Η Gilead Sciences αμφισβήτησε τα ευρήματα του ΠΟΥ για τη ρεμδεσιβίρη και δήλωσε πως τα δεδομένα φαίνονται αντιφατικά,και τα ευρήματα είναι πρόωρα, ενώ άλλες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει τα οφέλη του φαρμάκου.
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Ίσως να έχουμε εμβόλιο έως το τέλος του έτους

Έκκληση για αλληλεγγύης και πολιτικής δέσμευσης από όλους τους ηγέτες ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη διανομή των εμβολίων, όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα έκανε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
ΔΙΕΘΝΗ

Σχεδόν 1 στους 10 κατοίκους παγκοσμίως μπορεί να έχει προσβληθεί από κορονοϊό

Ο ειδικός επικεφαλής του ΠΟΥ για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων ανέφερε πως εντείνονται οι εξάρσεις του κορονοϊού στη ΝΑ Ασία και αυξάνονται τα κρούσματα σε τμήματα της Ευρώπης και της Μεσογείου.