Φώτο: Shutterstock

Ανάπτυξη 4,9% της κινεζικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Κίνας για τα τρία τρίμηνα του 2020 έχει ενισχυθεί κατά 0,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Αύξηση 3,3% στις λιανικές πωλήσεις.

Περαιτέρω ανάκαμψη σημείωσε η Κίνα το τρίτο τρίμηνο, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο αναπτύχθηκε κατά 4,9% το τρίτο τρίμηνο. Ως αποτέλεσμα, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν για τα τρία τρίμηνα του 2020 έχει ενισχυθεί κατά 0,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. 

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 5,2%. 

«Σε γενικές γραμμές, η οικονομία συνέχισε να ανακάμπτει σταθερά ενώ επιτεύχθηκαν σημαντικά αποτελέσματα στο συντονισμό της πρόληψης της πανδημίας αλλά και στην ανάπτυξη», ανέφερε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (NBS) σε ανακοίνωσή της. 

Παράλληλα, οι πωλήσεις λιανικής των καταναλωτικών αγαθών στην Κίνα το Σεπτέμβριο κατέγραψαν αύξηση 3,3% σε ετήσιο επίπεδο. H τάση αύξησης συνεχίστηκε μετά την ετήσια αύξηση κατά 0,5% που κατέγραψαν οι πωλήσεις λιανικής -για πρώτη φορά- κατά τη χρονιά που διανύουμε, τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

RCEP: Η μεγαλύτερη ένωση ελεύθερου εμπορίου στην Ασία

Η υπογραφή της Περιφερειακής Ολοκληρωμένης Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης, σε σύνοδο στο Ανόι, χαρακτηρίζεται πλήγμα στην ένωση χωρών που προώθησε ο Μ. Ομπάμα και από την οποία αποχώρησε ο διάδοχος του Ν. Τραμπ το 2017.