ΓΔ: 2629.88 0.25% Τζίρος: 226.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο shutterstock

ΗΠΑ: Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το πακέτο στήριξης της οικονομίας

Μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχει ξεκαθαρίσει αν ένα νομοσχέδιο θα είναι δυνατό να ψηφιστεί πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι και ο υπουργός Οικονομικών Στιβ Μνούτσιν «συνέχισαν να γεφυρώνουν τις διαφορές τους» σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χθες, σχετικά με την έγκριση ενός νέου πακέτου βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών της COVID-19, όπως έγραψε ο εκπρόσωπος της Πελόσι σε ανάρτησή του στο Twitter.

Η ίδια πιστεύει πως μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας θα έχει ξεκαθαρίσει αν ένα νομοσχέδιο παροχής κινήτρων για την αμερικανική οικονομία θα είναι δυνατό να ψηφιστεί πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, όπως έγραψε ο Ντρου Χάμιλ.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι η Πελόσι και ο Μνούτσιν θα μιλήσουν και πάλι σήμερα, ενώ η προπαρασκευαστική δουλειά για το ίδιο ζήτημα θα συνεχιστεί «όλη την ημέρα». 

Η Πελόσι είχε δηλώσει την Κυριακή ότι οι διαφορές παρέμειναν με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ για ένα ευρύ πακέτο οικονομικής βοήθειας κατά του κορονοϊού, εκδηλώνοντας ωστόσο την αισιοδοξία της για το ενδεχόμενο ψήφισης ενός νομοσχεδίου πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών. Όπως είχε επισημαίνει η ίδια, για να δρομολογηθεί μία τέτοια εξέλιξη είναι απαραίτητη προϋπόθεση η επίτευξη μιας συμφωνίας μέχρι σήμερα το βράδυ.

Ο Λευκός Οίκος έχει προτείνει τη χορήγηση ενός οικονομικού πακέτου ύψους 1,8 τρισ. δολαρίων για να βοηθήσει τους Αμερικανούς που παλεύουν με τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού. Η Πελόσι υποστηρίζει ότι η πρόταση αυτή υστερεί σε μία σειρά προβλέψεων. Μεταξύ αυτών και η λήψη μέτρων για τη φορολογία των φτωχών ανθρώπων, τη χορήγηση βοήθειας σε πολιτειακές κυβερνήσεις και τοπικές διοικήσεις, την προστασία των εργαζομένων, αλλά και τη χορήγηση βοήθειας για την καταβολή ενοικίου. Η ίδια επιμένει στην απαίτησή της για χορήγηση βοήθειας οικονομικού ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν απειλεί με επίθεση, οι ΗΠΑ απορρίπτουν νέα κατάπαυση πυρός

Η Τεχεράνη εξετάζει πλήρη επίθεση λόγω αδιεξόδου στις διπλωματικές συνομιλίες για τη λήξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις της είναι έτοιμες να κλιμακώσουν τη δράση τους στον Περσικό Κόλπο, σύμφωνα με ιρανό αξιωματούχο.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ και ο Λευκός Οίκος στοχοποιούν ρεπόρτερ του CNN

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Λευκός Οίκος αντέδρασαν έντονα σε ερώτηση δημοσιογράφου του CNN για επίθεση Δημοκρατικού πολιτικού, χαρακτηρίζοντάς την "αηδιαστική" και κατηγορώντας το δίκτυο για "φτηνό χτύπημα" κατά συνεργάτιδας του.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση Τραμπ για αποζημίωση

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε νέα προσφυγή του Τραμπ για αναίρεση καταδίκης του να πληρώσει 5,6 εκατ. δολάρια στη συγγραφέα Κάρολ για σεξουαλική επίθεση και δυσφήμηση, χωρίς να αιτιολογήσει την απόφαση.
Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ: Στήριξη σε ενεργειακή ασφάλεια & συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο

Στήριξη των ΗΠΑ στην ενεργειακή ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο τόνισε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφερόμενος και στον ρόλο του Great Sea Interconnector και του Κέντρου Ενέργειας.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Απειλεί κλιμάκωση αν οι ΗΠΑ δεν τηρήσουν τη συμφωνία Ιουνίου

Ιρανός αξιωματούχος προειδοποιεί για στρατιωτική επίθεση στο Στενό του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ δεν εφαρμόσουν άμεσα τη συμφωνία, τονίζοντας την αποτυχία της διπλωματίας και τις αυξημένες εντάσεις με τον αμερικανικό ναυτικό αποκλεισμό.