ΓΔ: 2024.09 -0.70% Τζίρος: 68.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:28:34
Φωτο shutterstock

ΗΠΑ: Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το πακέτο στήριξης της οικονομίας

Μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχει ξεκαθαρίσει αν ένα νομοσχέδιο θα είναι δυνατό να ψηφιστεί πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι και ο υπουργός Οικονομικών Στιβ Μνούτσιν «συνέχισαν να γεφυρώνουν τις διαφορές τους» σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χθες, σχετικά με την έγκριση ενός νέου πακέτου βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών της COVID-19, όπως έγραψε ο εκπρόσωπος της Πελόσι σε ανάρτησή του στο Twitter.

Η ίδια πιστεύει πως μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας θα έχει ξεκαθαρίσει αν ένα νομοσχέδιο παροχής κινήτρων για την αμερικανική οικονομία θα είναι δυνατό να ψηφιστεί πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, όπως έγραψε ο Ντρου Χάμιλ.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι η Πελόσι και ο Μνούτσιν θα μιλήσουν και πάλι σήμερα, ενώ η προπαρασκευαστική δουλειά για το ίδιο ζήτημα θα συνεχιστεί «όλη την ημέρα». 

Η Πελόσι είχε δηλώσει την Κυριακή ότι οι διαφορές παρέμειναν με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ για ένα ευρύ πακέτο οικονομικής βοήθειας κατά του κορονοϊού, εκδηλώνοντας ωστόσο την αισιοδοξία της για το ενδεχόμενο ψήφισης ενός νομοσχεδίου πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών. Όπως είχε επισημαίνει η ίδια, για να δρομολογηθεί μία τέτοια εξέλιξη είναι απαραίτητη προϋπόθεση η επίτευξη μιας συμφωνίας μέχρι σήμερα το βράδυ.

Ο Λευκός Οίκος έχει προτείνει τη χορήγηση ενός οικονομικού πακέτου ύψους 1,8 τρισ. δολαρίων για να βοηθήσει τους Αμερικανούς που παλεύουν με τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού. Η Πελόσι υποστηρίζει ότι η πρόταση αυτή υστερεί σε μία σειρά προβλέψεων. Μεταξύ αυτών και η λήψη μέτρων για τη φορολογία των φτωχών ανθρώπων, τη χορήγηση βοήθειας σε πολιτειακές κυβερνήσεις και τοπικές διοικήσεις, την προστασία των εργαζομένων, αλλά και τη χορήγηση βοήθειας για την καταβολή ενοικίου. Η ίδια επιμένει στην απαίτησή της για χορήγηση βοήθειας οικονομικού ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βίκτορ Όρμπαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ορμπάν: Ψάχνουμε λύσεις για να αποφύγουμε τις κυρώσεις σε ρωσικές πετρελαϊκές

Η Ουγγαρία αναζητά τρόπους παράκαμψης των αμερικανικών κυρώσεων στις ρωσικές πετρελαϊκές, δήλωσε ο Όρμπαν, χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες. Οι κυρώσεις Τραμπ προκάλεσαν αύξηση τιμών και ανησυχίες για Ουγγαρία και Σλοβακία.
Σαναέ Τακαΐτσι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Η πρωθυπουργός Τακαΐτσι ενισχύει δεσμούς με ΗΠΑ και στρατιωτικές δαπάνες

Η νέα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σανάε Τακαΐτσι, τόνισε ότι επιδιώκει στενότερες σχέσεις με τις ΗΠΑ και εποικοδομητικό διάλογο με την Κίνα. Αναγνώρισε επίσης τη σημασία της μετανάστευσης λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού.
Λούλα ντα Σίλβα προφίλ
ΔΙΕΘΝΗ

Λούλα: Θα πω στον Τραμπ ότι οι δασμοί είναι λάθος στη σύνοδο ASEAN

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα, δήλωσε πως στη συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μαλαισία θα υποστηρίξει ότι οι δασμοί κατά της Βραζιλίας ήταν λάθος και θα υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα-ΗΠΑ: Υπάρχουν τρόποι επίλυσης των εμπορικών διαφορών, λέει Υπ. Εμπορίου

Ο Κινέζος υπουργός Εμπορίου τόνισε πως Πεκίνο και Ουάσινγκτον μπορούν να λύσουν εμπορικές διαφορές μέσω διαλόγου, εν όψει νέων διαπραγματεύσεων, ενώ οι εντάσεις αυξάνονται λόγω ελέγχων εξαγωγών από την Κίνα.