Φωτό: Shutterstock

Σε ρευστοποίηση οδηγείται η παραγωγός του φαρμάκου OxyContin

Η εταιρεία Purdue Farma καλείται να καταβάλει πρόστιμο ύψος οκτώ δις. δολαρίων, το οποίο επειδή δεν διαθέτει την αναγκάζει να προχωρήσει σε χρεοκοπία και ρευστοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων.

Την ενοχή της για το σκάνδαλο με τα οπιοειδή, καθώς εκατ. Αμερικανοί μετατράπηκαν σε εξαρτημένους από το φάρμακο OxyCotin, παραδέχθηκε η εταιρεία Purdue Farma, η οποία δέχθηκε να καταβάλει πρόστιμο οκτώ δισ. δολαρίων στις αρχές και να προχωρήσει σε διακοπή λειτουργίας. 

Το ποσό θα δοθεί σε θεραπείες ασθενών που είναι εξαρτημένοι από το συγκεκριμένο φάρμακο, ενώ η εταιρεία ήταν αντιμέτωπη με σωρεία μηνύσεων τόσο από ιδιώτες όσο και από τις αρμόδιες αρχές ελέγχου των ΗΠΑ. 

Καθώς η Purdue Farma ανακοίνωσε ότι δεν διαθέτει μετρητά για να πληρώσει το πρόστιμο, διατάχθηκε η χρεοκοπία της και η ρευστοποίηση όλων των περιουσιακών της στοιχείων, με τις εισπράξεις από τη διαδικασία να τοποθετούνται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα διαχειρίζεται το αμερικανικό Δημόσιο. Όπως τόνισε το αμερικανικό υπ. Δικαιοσύνης το εν λόγω ταμείο θα χρησιμοποιείται όχι για να υπάρξουν κέρδη αλλά για να καταβληθεί το σύνολο του προστίμου και πιθανά  επιπλέον κεφάλαια θα δοθούν προκειμένου να καταπολεμηθεί η υγειονομική κρίση που έχει δημιουργήσει το OxyCotin. 

Πάντως η παραγωγή του OxyCotin δεν θα σταματήσει, όπως διευκρινίστηκε από το αμερικανικό υπ. Δικαιοσύνης, καθώς υπάρχει ανάγκη να συνεχιστεί με δεδομένο ότι είναι ένα αναγνωρισμένο από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες παυσίπονο. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Covid-free αεροδιάδρομο Ευρώπης - ΗΠΑ εγκαινιάζει η Ιταλία

Η εταιρεία Aeroporti di Roma προβλέπει ότι οι ταξιδιώτες από το αεροδρόμια JFK της Νέας Υόρκης, του Νιούαρκ και της Ατλάντα θα αποφεύγουν την υποχρεωτική καραντίνα αν κάνουν τεστ 48 ώρες πριν από την αναχώρηση και κατά την άφιξή τους στην Ρώμη.