ΓΔ: 2053.08 -1.14% Τζίρος: 188.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πηγή: Shutterstock

Σε συναγερμό οι Αμερικανοί στην Τουρκία, φόβοι για επιθέσεις

Για πιθανά τρομοκρατικά κτυπήματα ή απαγωγές προειδοποιεί τους Αμερικανούς η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, η οποία διακόπτει προσωρινά και την παροχή βίζας σε Τούρκους πολίτες.

Ένα νέο πλήγμα δέχθηκε σήμερα η κυβέρνηση Ερντογάν, αυτή τη φορά από την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα, η οποία εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανά τρομοκρατικά κτυπήματα εναντίον Αμερικανών πολιτών στην Τουρκία, ενώ προχωρά σε προσωρινή άρση παραχώρησης βίζας σε Τούρκους πολίτες. 

Το γεγονός ότι η εν λόγω ανακοίνωση δημοσιεύεται την ίδια ημέρα που ο Ερντογάν δεν διστάζει να προκαλέσει τους Αμερικανούς με τους S-400, επιβεβαιώνοντας τη δοκιμή του πυραύλου πιθανώς να μην είναι τυχαίο. 

Στην ανακοίνωση της πρεσβείας τονίζεται ότι «η αμερικανική διπλωματική αποστολή στην Τουρκία έχει λάβει αξιόπιστες πληροφορίες για πιθανά τρομοκρατικά κτυπήματα και απαγωγές Αμερικανών και άλλων ξένων υπηκόων στην Κωνσταντινούπολη, συμπεριλαμβανομένου και του Προξενείου των ΗΠΑ αλλά και σε άλλες περιοχές της Τουρκίας. 

Συμβουλεύουμε τους Αμερικανούς πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί σε περιοχές όπου συγκεντρώνονται Αμερικανοί ή άλλοι ξένοι υπήκοοι, συμπεριλαμβανομένων συγκροτημάτων γραφείων αλλά και εμπορικών κέντρων. 

Όλες οι υπηρεσίες χορήγησης βίζας και διαβατηρίων στις διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ στην Τουρκία (πρεσβεία ΗΠΑ - Άγκυρα, προξενείο ΗΠΑ - Κωνσταντινούπολη, προξενείο ΗΠΑ - Σμύρνη, προξενείο ΗΠΑ – Άδανα) αναστέλλουν τη λειτουργία τους προσωρινά».

Παράλληλα παρατίθενται μία σειρά ενεργειών που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ξένοι πολίτες και όχι μόνο οι Αμερικανοί, οι οποίες είναι: 

  • Να είστε προσεκτικοί και να παραμείνετε σε επαγρύπνηση. 
  • Να αποφεύγετε τα πλήθη.
  • Να διατηρείται χαμηλό προφίλ. 
  • Να προσέχετε το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε. 
  • Να είστε σε επιφυλακή ιδιαίτερα σε περιοχές που συχνάζουν ξένοι υπήκοοι. 
  • Να παρακολουθείτε τα τοπικά MME για περαιτέρω ενημέρωση.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Επικοινωνία Ερντογάν με Τραμπ μέσω τηλεφώνου στην Τουρκία

Ο Ερντογάν μίλησε τηλεφωνικά με τον Τραμπ, τονίζοντας τη σημασία ενίσχυσης της συνεργασίας ΗΠΑ-Τουρκίας, ιδιαίτερα στην αμυντική βιομηχανία, ενώ υπογράμμισε τις προσπάθειες της Τουρκίας για ειρήνη στη Γάζα.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία συνεχίζει τις αγορές ρωσικού φυσικού αερίου, λέει ο Μπαϊρακτάρ

Η Τουρκία θα συνεχίσει να αγοράζει φυσικό αέριο από τη Ρωσία, διεμήνυσε ο υπουργός Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ, τονίζοντας πως πρέπει να διασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια ενόψει του χειμώνα.
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Σύντομα θετικά αποτελέσματα από τη συνάντηση με Τραμπ

Ο Ερντογάν δήλωσε πως τα θετικά αποτελέσματα της συνάντησής του με τον Τραμπ σύντομα θα φανούν, επισημαίνοντας ότι συζήτησαν κυρίως για το εμπόριο, τις επενδύσεις και την ενέργεια, καθώς και για θέματα όπως η Γάζα και η Ουκρανία.
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: «Αναχωρούμε από την Ουάσιγκτον ικανοποιημένοι»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ικανοποιημένος μετά τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, σημειώνοντας τη θερμή υποδοχή και την πρόοδο σε πολλά ζητήματα, ενώ χαρακτήρισε τις συνομιλίες εποικοδομητικές και ειλικρινείς.