ΓΔ: 789.1 -2.04% Τζίρος: 40.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:30:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Με σκίτσα του Charlie Hebdo «απαντά» η Γαλλία στους ισλαμιστές

Με εντολή του Εμμανουέλ Μακρόν κυβερνητικά κτήρια «φωτίστηκαν» με τα γνωστά σκίτσα που σατιρίζουν τον Μωάμεθ, καθώς η Γαλλία έχει ξεκινήσει «πόλεμο» κατά του εξτρεμιστικού Ισλάμ.

Πράξη κάνει την υπόσχεσή του για «καμία ανοχή στον ισλαμισμό» ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμ. Μακρόν, δίνοντας την άδεια τα κυβερνητικά κτήρια στη χώρα του να φωτιστούν με τα σκίτσα του περιοδικού «Charlie Hebdo» τα οποία σατιρίζουν τον Μωάμεθ.

Μετά τον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό από ισλαμιστή του καθηγητή Σαμουέλ Πατί οι γαλλικές αρχές αλλά και ο ίδιος ο Μακρόν έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θα ανεχθούν κανένα ακραίο φαινόμενο αυτού του είδους στη χώρα. 

Ο κ. Μακρόν, άλλωστε, σε αρκετές ομιλίες του επιτίθεται ενάντια στον φανατισμό, ενώ μιλώντας στην πόλη Μυρό ανέλυσε το πλάνο πέντε σημείων μέσω του οποίου η Γαλλία θα «πατάξει» τον θρησκευτικό απομονωτισμό. Βασικός στόχος είναι να αποτραπεί η «ριζοσπαστικοποίηση» των νεότερων σε ηλικία μουσουλμάνων που ζουν στη χώρα, με παράλληλη εξάλειψη των αποσχιστικών τάσεων στη γαλλική κοινωνία. 

 

Ταυτόχρονα γίνεται χρήση και πιο πρακτικών μέτρων όπως οι μαζικές απελάσεις ακραίων στοιχείων της μουσουλμανικής κοινότητας στη Γαλλία, με τον κ. Μακρόν σε κάθε ευκαιρία να ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνησή του και ο ίδιος δεν πρόκειται να αφήσουν «το σκοτάδι να κυριαρχήσει» στο φως. 

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής ο κ. Μακρόν έδωσε ειδική άδεια προκειμένου κυβερνητικά κτίρια σε όλη της Γαλλία να φωτιστούν με τα σκίτσα του Charlie Hebdo που σατιρίζουν τον Μωάμεθ και έγιναν η αιτία για τον πρόσφατο αποκεφαλισμό του καθηγητή. Η αρχή έγινε με τον φωτισμό κυβερνητικών κτιρίων στο Μονπελιέ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Δύσκολη η επίτευξη πλειοψηφίας για Μακρόν στις βουλευτικές εκλογές

Σε περίπτωση μειοψηφίας του προεδρικού κινήματος, το κόμμα του Μακρόν θα βρεθεί να αγωνίζεται για να περάσει νόμους και πρωτοβουλίες που υποσχέθηκε ο πρόεδρος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
ΔΙΕΘΝΗ

Οριακή πρωτιά Μακρόν με ανοιχτούς λογαριασμούς στις βουλευτικές εκλογές

Από τον χθεσινό πρώτο γύρο εξελέγησαν μόνο πέντε βουλευτές, αυτοί που στις εκλογικές τους περιφέρειες συγκέντρωσαν πάνω από το 50% των ψηφισάντων, αλλά και των εγγεγραμμένων στους καταλόγους ψηφοφόρων.