ΓΔ: 907.08 0.85% Τζίρος: 81.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Με σκίτσα του Charlie Hebdo «απαντά» η Γαλλία στους ισλαμιστές

Με εντολή του Εμμανουέλ Μακρόν κυβερνητικά κτήρια «φωτίστηκαν» με τα γνωστά σκίτσα που σατιρίζουν τον Μωάμεθ, καθώς η Γαλλία έχει ξεκινήσει «πόλεμο» κατά του εξτρεμιστικού Ισλάμ.

Πράξη κάνει την υπόσχεσή του για «καμία ανοχή στον ισλαμισμό» ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμ. Μακρόν, δίνοντας την άδεια τα κυβερνητικά κτήρια στη χώρα του να φωτιστούν με τα σκίτσα του περιοδικού «Charlie Hebdo» τα οποία σατιρίζουν τον Μωάμεθ.

Μετά τον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό από ισλαμιστή του καθηγητή Σαμουέλ Πατί οι γαλλικές αρχές αλλά και ο ίδιος ο Μακρόν έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θα ανεχθούν κανένα ακραίο φαινόμενο αυτού του είδους στη χώρα. 

Ο κ. Μακρόν, άλλωστε, σε αρκετές ομιλίες του επιτίθεται ενάντια στον φανατισμό, ενώ μιλώντας στην πόλη Μυρό ανέλυσε το πλάνο πέντε σημείων μέσω του οποίου η Γαλλία θα «πατάξει» τον θρησκευτικό απομονωτισμό. Βασικός στόχος είναι να αποτραπεί η «ριζοσπαστικοποίηση» των νεότερων σε ηλικία μουσουλμάνων που ζουν στη χώρα, με παράλληλη εξάλειψη των αποσχιστικών τάσεων στη γαλλική κοινωνία. 

 

Ταυτόχρονα γίνεται χρήση και πιο πρακτικών μέτρων όπως οι μαζικές απελάσεις ακραίων στοιχείων της μουσουλμανικής κοινότητας στη Γαλλία, με τον κ. Μακρόν σε κάθε ευκαιρία να ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνησή του και ο ίδιος δεν πρόκειται να αφήσουν «το σκοτάδι να κυριαρχήσει» στο φως. 

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής ο κ. Μακρόν έδωσε ειδική άδεια προκειμένου κυβερνητικά κτίρια σε όλη της Γαλλία να φωτιστούν με τα σκίτσα του Charlie Hebdo που σατιρίζουν τον Μωάμεθ και έγιναν η αιτία για τον πρόσφατο αποκεφαλισμό του καθηγητή. Η αρχή έγινε με τον φωτισμό κυβερνητικών κτιρίων στο Μονπελιέ.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Εμ. Μακρόν: Θα κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε την Ελλάδα

Ξεκάθαρος για τον σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο ήταν ο πρόεδρος της Γαλλίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε. Τί είπε για μεταναστευτικό, πιστοποιητικά εμβολιασμού και τουρισμό.