Φωτο: Shutterstock

«Βουτιά» άνω του 21% για τη μετοχή της SAP

Τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή πτώση της από το 1999 σημείωσε η μετοχή της γερμανικής εταιρείας, με αποτέλεσμα να χάσει σε μία ημέρα 28 δισ. από την κεφαλαιοποίησή της.

Απώλειες που ξεπέρασαν το 21% σημείωσε η μετοχή της γερμανικής εταιρείας SAP, τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή υποχώρησή της από το 1999, μετά την υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα έσοδα του 2020.

Ακόμη, όμως, πιο αρνητικό είναι το γεγονός ότι η εταιρεία υποστήριξε ότι αναμένει ένα νέο κύμα lockdowns, γεγονός το οποίο εκτιμά ότι θα πλήξει τη ζήτηση των προϊόντων της και κατά τη διάρκεια του α’ εξαμήνου του 2021

Η ελεύθερη πτώση της μετοχής οδήγησε στην πτώση κατά 28 δισ. ευρώ της κεφαλαιοποίησης, ενώ ο όμιλος ήταν εξαιρετικά απαισιόδοξος για την γενικότερη πορεία του και κατά τη διάρκεια της επόμενης διετίας, καθώς θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει ταχεία αποκατάσταση της ζήτησης για σειρά προϊόντων του. 

Επιπρόσθετα εκτίμησε ότι θα επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για τα περιθώρια κέρδους το 2025 και όχι το 2023 όπως είχε αρχικά εκτιμήσει, καθώς «οι προηγούμενες εκτιμήσεις μας βασίστηκαν στο γεγονός ότι η πανδημία θα υποχωρούσε και οι οικονομίες θα «άνοιγαν» εκ νέου κάτι το οποίο θα βελτίωνε σταδιακά τη ζήτηση κατά το τελευταίο εξάμηνο του 2020».

Πλέον η γερμανική εταιρεία εκτιμά ότι τα προσαρμοσμένα έσοδά της θα κυμανθούν το 2020 μεταξύ 27,2 και 27,8 δισ. ευρώ, έναντι προηγούμενης εκτίμησης ότι θα βρίσκονταν μεταξύ 27,8 και 28,5 δισ. ευρώ. 

Η ημερήσια πορεία της μετοχής του γερμανικού ομίλου 

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Γρήγορα τεστ κορονοϊού στους δασκάλους στη Γερμανία από αύριο

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 635 εξάρσεις κρουσμάτων κορονοϊού στα σχολεία, ενώ τον τελευταίο μήνα σημειώθηκαν 64 την εβδομάδα.