ΓΔ: 875.44 -0.15% Τζίρος: 107.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Συμφωνία 375 εκατ. δολ. των ΗΠΑ για πειραματικό φάρμακο της Eli Lilly

Το φάρμακο αναμένει έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και τους πρώτους δύο μήνες θα παραδοθούν 300.000 δόσεις του που θα δοθούν δωρεάν σε ασθενείς.

Συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για παροχή 300.000 δόσεων του πειραματικού φαρμάκου αντισωμάτων για τη θεραπεία του κορονοϊού έναντι 375 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε η Eli Lilly, σύμφωνα με το Βloomberg. Το φάρμακο αυτή τη στιγμή αναμένει το πράσινο φως από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Η συμφωνία έρχεται στο πλαίσιο της προσπάθεια του Λευκού Οίκου να διασφαλίσει γρήγορα την παροχή εμβολίων και θεραπευτικών προϊόντων Covid-19. Η αρχική συμφωνία προβλέπει παράδοση των φαρμάκων τους δύο πρώτους μήνες μετά από την άδεια έκτακτης ανάγκης. Οι ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν έως και 650.000 φιαλίδια έως τον επόμενο Ιούνιο έναντι 812,5 εκατ. δολαρίων. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι οι ασθενείς δεν θα έχουν κανένα κόστος για το φάρμακο.

Ωστόσο, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι πρόσφατη δοκιμή του φαρμάκου απέτυχε να βοηθήσει νοσηλευμένους ασθενείς. Η εταιρεία σημείωσε ωστόσο το φάρμακο θα αποδειχτεί χρήσιμο σε όσους βρίσκονται στα πρώιμα στάδια της covid-19. Μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας ήδη σε συνεργασία με κρατικούς φορείς δημιουργούνται οι απαραίτητες κτιριακές υποδομές ώστε οι ασθενείς να μπορούν να λαμβάνουν το φάρμακο.

Η Lilly ανακοίνωσε ότι αναμένει παραγωγή 1 εκατομμυρίου δόσεων του φαρμάκου της έως της χρονιάς, με 100.000 δόσεις έτοιμες να αποσταλούν εντός ημερών κατόπιν έγκρισης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Συνέδριο της Biogen ίσως έφερε έκρηξη κρουσμάτων στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο

Νέα μελέτη κρίνει ώς πιθανή την υπερ-μετάδοση του ιού στις ΗΠΑ στο ξεκίνημα της πανδημίας κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου της Βiogen με τους συμμετέχοντες να «μεταφέρουν» των ιό σε πολλές πολιτείες της χώρας.
johnoson-emvolio-koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Μέχρι την Παρασκευή θα υπάρξει απόφαση για το εμβόλιο της J&J

Η επιτροπή των Αμερικανικών Κέντρων για τον Ελεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών πρόκειται να συνεδριάσει στις 23 Απριλίου για να συζητήσει για τα επόμενα στάδια ως προς το συγκεκριμένο εμβόλιο.
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κατά του ομοσπονδιακού διαβατηρίου εμβολιασμού ο Λευκός Οίκος

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν θα δημοσιοποιήσει σύντομα συμβουλές που θα δίνουν σημαντικές απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουν οι Αμερικανοί, ιδιαίτερα όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα, την ασφάλεια και τις διακρίσεις.