ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Volkswagen: Επενδύει 33 δισ. για να ηγηθεί στην ηλεκτροκίνηση

Η γερμανική εταιρεία αυτοκινήτων θέλει να γίνει παγκόσμια ηγέτιδα στην ηλεκτροκίνηση και στοχεύει στη πώληση 26 εκατ. ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2029.

Η καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι μία από τις σημαντικότερες παγκόσμιες προκλήσεις. Η Volkswagen έχει δεσμευτεί στη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή και προωθεί τάχιστα φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες και «πράσινες» μεθόδους παραγωγής.

Η εστίαση στην ηλεκτροκίνηση συμβάλλει θετικά στις παραπάνω δεσμεύσεις, καθώς το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρία έχει την καλύτερη περιβαλλοντική συμπεριφορά ανάμεσα σε όλους τους τύπους αυτοκίνησης. Αυτό είναι αποτέλεσμα μεγάλου αριθμού επιστημονικών μελετών στη Γερμανία, μεταξύ άλλων του Ινστιτούτου Fraunhofer, του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Περιβάλλοντος και της «δεξαμενής σκέψης» Agora Verkehrswende.

Το γερμανικό γκρουπ έχει σκοπό να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στην ηλεκτροκίνηση τα επόμενα χρόνια και επενδύει συνολικά 33 δις. ευρώ για την επίτευξη αυτού του στόχου, έως το τέλος του 2024. Μέχρι το 2029 θα κυκλοφορήσει έως 75 καθαρά ηλεκτρικά μοντέλα και θα έχει διαθέσει στην αγορά συνολικά 26 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, τέλος, χρησιμοποιείται επίσης στην παραγωγή μπαταριών από τους προμηθευτές, όπου οι απαιτήσεις σε ενέργεια είναι μεγάλες. Από την 1η Ιουλίου 2019, η Volkswagen ελέγχει τους προμηθευτές της σύμφωνα με μια παγκόσμια βαθμολογία αειφορίας. Το 2019, η έρευνα συμπεριέλαβε περίπου 12.000 προμηθευτές και πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 1.300 έλεγχοι αειφορίας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Αναταραχή στην Volkswagen καθώς χάνει την κούρσα της ηλεκτροκίνησης

Ο γερμανικός γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας φαίνεται να μην μπορεί να λύσει εύκολα τα εσωτερικά ζητήματα στην ανώτερη διοίκησή του, γεγονός που μπορεί να τον φέρει πολύ πίσω από τον ανταγωνισμό.
ΔΙΕΘΝΗ

Αποζημιώσεις σε κατόχους VW για το σκάνδαλο με τους ρύπους

Οι πελάτες που θα προσφύγουν κατά της εταιρείας δικαιούνται επί της αρχής να λάβουν αποζημίωση που το ύψος της θα καθοριστεί από τον αριθμό χιλιομέτρων που είχε διανύσει το όχημα, αποφάσισε γερμανικό δικαστήριο.