ΓΔ: 816.43 1.72% Τζίρος: 51.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:03:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Σερβία: Ο όμιλος Volkswagen πρέπει να έρθει στη χώρα

'Ετοιμοι να προσφέρουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για να προσελκύσουν τον όμιλο Volkswagen, δηλώνουν εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας της Σερβίας.

Δε φοβάται τον ανταγωνισμό της Βουλγαρίας, η Σερβία και δηλώνει έτοιμη να προσελκύσει τον γερμανικό "γίγαντα" αυτοκινήτων Volkswagen, σύμφωνα με τον Ίγκορ Βιγιάτοφ, επικεφαλής του σερβικού cluster αυτοκινητοβιομηχανίας.

"Για να βεβαιωθεί ότι η VW θα αποφασίσει υπέρ της επένδυσης στη Σερβία, η κυβέρνηση πρέπει να προσφέρει στην εταιρεία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, διάφορα κίνητρα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της δραστηριότητάς του", δήλωσε ο κ. Βιγιάτοφ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο "Tanjug" σε συνέχεια όσων είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την ετοιμότητα της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας να προσφέρουν περισσότερα κίνητρα στον γερμανικό όμιλο για να κατασκευάσει το νέο εργοστάσιο αυτοκινήτων σε μία από τις δύο χώρες. Όπως είπε o κ. Βιγιάτοφ, "έχουμε όλα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα έναντι της Βουλγαρίας, εκτός από το ότι δεν είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, έχουμε μια πολύ μεγαλύτερη βάση προμηθευτών (σ.σ. του κλάδου)".

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Βιοκαύσιμο από μαγερικό λάδι για τις θαλάσσιες μεταφορές της Volkswagen

Παράλληλα με το νέο βιοκαύσιμο, τον Ιούνιο του 2020, το γκρουπ Volkswagen άρχισε να χρησιμοποιεί πλοία που τροφοδοτούνται από υγροποιημένο φυσικό αέριο για τη μεταφορά οχημάτων από την Ευρώπη στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική.
ΔΙΕΘΝΗ

Αποζημιώσεις σε κατόχους VW για το σκάνδαλο με τους ρύπους

Οι πελάτες που θα προσφύγουν κατά της εταιρείας δικαιούνται επί της αρχής να λάβουν αποζημίωση που το ύψος της θα καθοριστεί από τον αριθμό χιλιομέτρων που είχε διανύσει το όχημα, αποφάσισε γερμανικό δικαστήριο.
ΔΙΕΘΝΗ

Προγράμματα χρηματοδότησης για αγορά αυτοκινήτων από την Volkswagen

Ο Γερμανικός όμιλος προσφέρει βελτιωμένους όρους χρηματοδοτικής μίσθωσης και χρηματοδότησης ενώ παρέχει ασφάλιση προστασίας πληρωμών σε περίπτωση που οι αγοραστές χάσουν τη δουλειά τους.