Φωτο: Shutterstock

Σερβία: Ο όμιλος Volkswagen πρέπει να έρθει στη χώρα

'Ετοιμοι να προσφέρουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για να προσελκύσουν τον όμιλο Volkswagen, δηλώνουν εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας της Σερβίας.

Δε φοβάται τον ανταγωνισμό της Βουλγαρίας, η Σερβία και δηλώνει έτοιμη να προσελκύσει τον γερμανικό "γίγαντα" αυτοκινήτων Volkswagen, σύμφωνα με τον Ίγκορ Βιγιάτοφ, επικεφαλής του σερβικού cluster αυτοκινητοβιομηχανίας.

"Για να βεβαιωθεί ότι η VW θα αποφασίσει υπέρ της επένδυσης στη Σερβία, η κυβέρνηση πρέπει να προσφέρει στην εταιρεία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, διάφορα κίνητρα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της δραστηριότητάς του", δήλωσε ο κ. Βιγιάτοφ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο "Tanjug" σε συνέχεια όσων είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την ετοιμότητα της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας να προσφέρουν περισσότερα κίνητρα στον γερμανικό όμιλο για να κατασκευάσει το νέο εργοστάσιο αυτοκινήτων σε μία από τις δύο χώρες. Όπως είπε o κ. Βιγιάτοφ, "έχουμε όλα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα έναντι της Βουλγαρίας, εκτός από το ότι δεν είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, έχουμε μια πολύ μεγαλύτερη βάση προμηθευτών (σ.σ. του κλάδου)".

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Αποζημιώσεις σε κατόχους VW για το σκάνδαλο με τους ρύπους

Οι πελάτες που θα προσφύγουν κατά της εταιρείας δικαιούνται επί της αρχής να λάβουν αποζημίωση που το ύψος της θα καθοριστεί από τον αριθμό χιλιομέτρων που είχε διανύσει το όχημα, αποφάσισε γερμανικό δικαστήριο.
ΔΙΕΘΝΗ

Προγράμματα χρηματοδότησης για αγορά αυτοκινήτων από την Volkswagen

Ο Γερμανικός όμιλος προσφέρει βελτιωμένους όρους χρηματοδοτικής μίσθωσης και χρηματοδότησης ενώ παρέχει ασφάλιση προστασίας πληρωμών σε περίπτωση που οι αγοραστές χάσουν τη δουλειά τους.
ΔΙΕΘΝΗ

Τρία μοντέλα της Volkswagen στο Top-5 των πωλήσεων στην Ευρώπη

Το 2019, στο Top-5 των πωλήσεων στην Ευρώπη, βρέθηκαν τρία μοντέλα της Volkswagen, τα Golf, Polo και Tiguan. Εντυπωσιακή ήταν και η αύξηση πωλήσεων όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση. Πιο δημοφιλές μοντέλο το e-Golf, με περισσότερες από 35.000 πωλήσεις.
autokinitodromos
ΔΙΕΘΝΗ

Εγκαινιάστηκε ο νέος αυτοκινητόδρομος που θα συνδέει Σερβία – Βουλγαρία

Οι εταιρείες ΤΕΡΝΑ και ΑΚΤΩΡ κατασκεύασαν το μεγαλύτερο τμήμα του νέου αυτοκινητόδρομου που συνδέει Βουλγαρία – Σερβία. Το οικονομικό όφελος θα είναι τεράστιο για την ανατολική Σερβία, εκτιμώντας ότι θα αυξηθούν οι επενδύσεις.