ΓΔ: 874.17 -0.25% Τζίρος: 29.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:14:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μέρκελ: Ο κορονοϊός θα κυριαρχεί στη ζωή μας για πολύ ακόμη

«Ο χειμώνας μπροστά μας θα είναι πολύ απαιτητικός για όλους μας. Ο κορονοϊός θα κυριαρχεί στη ζωή μας για πολύ ακόμη», δήλωσε η κυρία Μέρκελ.

Στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού είναι αφιερωμένο και το νέο εβδομαδιαίο βιντεοσκοπημένο μήνυμα της καγκελαρίου 'Ανγκελα Μέρκελ, η οποία ζήτησε εκ νέου «μεγάλη προσοχή» από τους πολίτες, χωρίς να δώσει ελπίδες για σύντομη χαλάρωση των περιορισμών.

«Ο χειμώνας μπροστά μας θα είναι πολύ απαιτητικός για όλους μας. Ο κορονοϊός θα κυριαρχεί στη ζωή μας για πολύ ακόμη», δήλωσε η κυρία Μέρκελ, ενόψει και της αυριανής τηλεδιάσκεψης που θα έχει με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, κατά την οποία θα αξιολογηθεί η κατάσταση και ενδεχομένως θα ληφθούν αποφάσεις για αυστηροποίηση του μέχρι τώρα «μερικού lockdown».

Στο καθιερωμένο μήνυμά της, η καγκελάριος επισήμανε για μια ακόμη φορά ότι «δεν μπορούμε να συναντιόμαστε χωρίς να ανησυχούμε», ενώ αναφέρθηκε στις δυνατότητες επικοινωνίας που παρέχει η τεχνολογία, οι οποίες ωστόσο, όπως είπε, «δεν αποτελούν υποκατάστατο της προσωπικής συνάντησης».

Τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους θα εφαρμόζονται περιορισμοί εξαιτίας της πανδημίας, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγαλύτερος από ό,τι πριν από δύο εβδομάδες, όταν αποφασίστηκε το «μερικό lockdown».

«Παρόλες τις προσπάθειες, δεν έχει ακόμη επιτευχθεί η στροφή προς το καλύτερο, επομένως δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης», δήλωσε ο κ. Αλτμάιερ στην Bild am Sonntag, ενόψει και της αυριανής τηλεδιάσκεψης που θα έχει η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς τριών κρατιδίων, προκειμένου να αξιολογηθεί η εξέλιξη της κατάστασης και η ενδεχόμενη ανάγκη για νέα μέτρα.

Κατά της πρόωρης χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού τάχθηκε και η Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων της Γερμανίας, με τον πρόεδρο Γκερντ Λάντσμπεργκ να παραδέχεται ότι η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης αποτελεί μεν σκληρό μέτρο, αλλά οδηγεί σε σημαντική μείωση των επαφών. Ο κ. Λάντσμπεργκ τόνισε ωστόσο την ανάγκη τα μέτρα να εξηγηθούν περισσότερο στους πολίτες. «Μόνο αν εξασφαλίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών θα περάσουμε με ασφάλεια τον χειμώνα», δήλωσε στις εφημερίδες του Ομίλου Funke.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις των πρωθυπουργών του Ζάαρλαντ Τομπίας Χανς, της Ρηνανίας - Παλατινάτου Μαλού Ντράιερ και της Βάδης - Βυρτεμβέργης Βίνφριντ Κρέτσμαν, οι οποίοι τάσσονται κατά της ταχείας άρσης των περιορισμών, καθώς έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος υπερφόρτωσης του συστήματος Υγείας.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ τόνισε, σε σημερινή συνέντευξή του στην τηλεόραση της BILD, ότι «δεν υπάρχει απολύτως κανένα περιθώριο χαλάρωσης», προειδοποιώντας ότι «όποιος χαλαρώσει πρόωρα, θέτει σε κίνδυνο τα Χριστούγεννα». Πρέπει να σκεφτούμε «αν τα ισχύοντα μέτρα επαρκούν. Χρειαζόμαστε ενιαίους κανόνες για όλους και δεν πρέπει να προκαλούμε κάθε μέρα σύγχυση στους πολίτες», πρόσθεσε ο κ. Σέντερ, προετοιμάζοντας το κλίμα για την αυριανή τηλεδιάσκεψη.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Αίρει από 1/7 όλες τις απαγορεύσεις για τα ταξίδια

Για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για την Ισλανδία, την Ελβετία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, οι οποίες δεν περιλαμβάνονται πλέον στις «περιοχές κινδύνου», οι οδηγίες θα συνιστούν απλώς «ιδιαίτερη προσοχή»