ΓΔ: 903.33 0.85% Τζίρος: 55.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Άμεση συμφωνία με τη Moderna επιδιώκει η Κομισιόν

Στόχος της Κομισιόν είναι να «κλείσει» μία τιμή χαμηλότερη των 25 δολαρίων ανά εμβόλιο, με τις διαπραγματεύσεις να επιταχύνονται, όπως τόνισε και η κα φον ντερ Λάιεν.

Την επίτευξη συμφωνίας με την εταιρεία Moderna όσο το δυνατόν συντομότερα επιδιώκει η Κομισιόν, όπως τόνισε μιλώντας στο Reuters αξιωματούχος της Επιτροπής. 

Στο θέμα αναφέρθηκε και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά την ανακοίνωση της πέμπτης συμφωνίας για τροφοδοσία της ΕΕ με εμβόλιο κατά του κορονοϊού που κλείστηκε με την εταιρεία CureVac. «Και εργαζόμαστε σε μια έκτη (συμφωνία) με τη Moderna, με την οποία έχουμε ήδη ολοκληρώσει τις διερευνητικές συζητήσεις. Ελπίζουμε ότι θα ολοκληρώσουμε αυτό το συμβόλαιο σύντομα», τόνισε η επικεφαλής της Κομισιόν.

Όπως, δε, ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters στόχος της Επιτροπής είναι να κλείσει συμφωνία με τη Moderna σε τιμή κάτω των 25 δολαρίων ανά εμβόλιο. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kyriakidou, Komision, Evropaiki Epitropi, Ygeia
ΔΙΕΘΝΗ

Τα κράτη - μέλη να επικεντρωθούν στον εμβολιασμό του πληθυσμού

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, κα Στ. Κυριακίδου, υπογράμμισε ότι το 80% των πολιτών των κρατών - μελών της ΕΕ έχουν λάβει μία δόση εμβολίου, αλλά «ο αγώνας δεν έχει τελειώσει ακόμη».