ΓΔ: 914.77 0.35% Τζίρος: 85.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
pfizer, biontech, koronoios, emvolio
Φωτο: Shutterstock

Τον Δεκέμβριο αρχίζει η χρήση του εμβολίου της Pfizer

Pfizer και BioNTech καταθέτουν αίτηση στην αμερικανική FDA προκειμένου να εγκρίνει τη χρήση του εμβολίου που έχουν αναπτύσσει, με τη χρήση του να ξεκινά από τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας.

Οι Pfizer και BioNTech θα υποβάλουν, σήμερα, αίτηση για έγκριση «fast track» από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού με στόχο η χρήση του να ξεκινήσει εντός του επόμενου μήνα στις ΗΠΑ. 

Εάν εγκριθεί η αίτηση των δύο εταιρειών, θα υπάρξει σταδιακή χρήση του εμβολίου, με πρώτους τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας, ακολούθως τους ηλικιωμένους και σε ανθρώπους οι οποίοι λόγω βεβαρημένου ιατρικού ιστορικού είναι περισσότερο ευάλωτοι στον κορονοϊό. 

Η διαδικασία έγκρισης από την FDA αναμένεται να διαρκέσει μερικές εβδομάδες, ενώ η συνεδρίαση μιας συμβουλευτικής επιτροπής που θα εξετάσει την καταλληλότητά του για χρήση στον γενικό πληθυσμό έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Δεκεμβρίου.

«Η υποβολή αίτησης στις ΗΠΑ αποτελεί θεμέλιο λίθο στη διαδρομή μας για την παράδοση του εμβολίου κατά της COVID-19 σε όλο τον κόσμο και, πλέον, έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα τόσο για την αποτελεσματικότητά, όσο και την ασφάλειά του, γεγονός που μας δίνει εμπιστοσύνη στις προοπτικές του», τόνισε ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, σε δήλωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή της αίτησης καταφθάνει μόλις δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση των δύο εταιρειών ότι το εμβόλιο που έχουν αναπτύξει είναι αποτελεσματικό κατά 95% κατά της covid-19, αλλά και ασφαλές σε σχέση με το ενδεχόμενο σοβαρών παρενεργειών. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Pfizer, koronoios, embolio
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΜΑ: Ξεκίνησε η αξιολόγηση του εμβολίου Pfizer για τις ηλικίες 12-15

Κανένα εμβόλιο δεν υπάρχει προς το παρόν για τα παιδιά, που είναι λιγότερο εκτεθειμένα στο να νοσήσουν σοβαρά από την ασθένεια και για τα οποία ο εμβολιασμός δεν αποτελούσε προτεραιότητα μέχρι τώρα.