ΓΔ: 774.8 0.17% Τζίρος: 54.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Αποτελεσματικότητα 70% έδειξε το εμβόλιο της AstraZeneca

Xαμηλότερη σε σχέση με εκείνη των Pfizer/BioNTech και Moderna η αποτελεσματικότητα. To εμβόλιο της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης είναι πιο οικονομικό και αποθηκεύεται πιο εύκολα.

Αποτελεσματικό κατά μέσο όρο 70% είναι το εμβόλιο της AstraZeneca, που αναπτύσσει μαζί με τo Πανεπιστήμιο Οξφόρδης, κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία των κλινικών δοκιμών. 

Όπως προέκυψε, το εμβόλιο δίνει προστασία από 14 ημέρες ή και περισσότερες έπειτα από τη λήψη και των δύο δόσεων και δεν υπήρξαν θέματα ασφαλείας. 

«Η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια του εμβολίου επιβεβαιώνουν ότι θα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό κατά της covid-19 και ότι θα έχει άμεση επίδραση σε αυτή την κρίση δημόσιας υγείας», σχολίασε ο Πασκάλ Σοριότ, επικεφαλής της AstraZeneca.

Ένα δοσολογικό σχήμα έδειξε αποτελεσματικότητα 90% όταν το εμβόλιο χορηγήθηκε ως μισή δόση, ακολουθούμενο από την επόμενη με διαφορά τουλάχιστον ενός μήνα, ενώ διαφορετικό δοσολογικό σχήμα έδειξε αποτελεσματικότητα 62% όταν χορηγήθηκε ως δύο πλήρεις δόσεις με διαφορά τουλάχιστον ενός μήνα.

Σημειώνεται πως η αποτελεσματικότητα της AstraZeneca είναι χαμηλότερη σε σχέση με εκείνη των Pfizer/BioNTech και Moderna, ωστόσο το εμβόλιό της είναι πιο οικονομικό και αποθηκεύεται πιο εύκολα, κάνοντας τη διανομή του πολύ πιο εύκολη. 

Telegraph: Το εμβόλιο της Pfizer μπορεί να εγκριθεί την προσεχή εβδομάδα

Το εμβόλιο της Pfizer κατά της Covid-19 θα μπορούσε να λάβει έγκριση από τις αρμόδιες βρετανικές ρυθμιστικές αρχές μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, γράφει σήμερα η εφημερίδα The Telegraph. Η βρετανική ρυθμιστική αρχή θα αρχίσει επίσημη αξιολόγηση του εμβολίου της Pfizer και της BioNTech SE, με το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) να αναφέρει ότι είναι έτοιμο να χορηγήσει δόσεις του εμβολίου την 1η Δεκεμβρίου, γράφει η Telegraph.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Διαβεβαιώσεις για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου AstraZeneca

Ο αντιπρόεδρος της AstraZeneca στη Γερμανία τόνισε πως η προστασία από πιθανή μόλυνση που προσφέρει το εμβόλιο της εταιρείας φτάνει στο 70% και υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού.