ΓΔ: 903.33 0.85% Τζίρος: 55.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Αποτελεσματικότητα 70% έδειξε το εμβόλιο της AstraZeneca

Xαμηλότερη σε σχέση με εκείνη των Pfizer/BioNTech και Moderna η αποτελεσματικότητα. To εμβόλιο της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης είναι πιο οικονομικό και αποθηκεύεται πιο εύκολα.

Αποτελεσματικό κατά μέσο όρο 70% είναι το εμβόλιο της AstraZeneca, που αναπτύσσει μαζί με τo Πανεπιστήμιο Οξφόρδης, κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία των κλινικών δοκιμών. 

Όπως προέκυψε, το εμβόλιο δίνει προστασία από 14 ημέρες ή και περισσότερες έπειτα από τη λήψη και των δύο δόσεων και δεν υπήρξαν θέματα ασφαλείας. 

«Η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια του εμβολίου επιβεβαιώνουν ότι θα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό κατά της covid-19 και ότι θα έχει άμεση επίδραση σε αυτή την κρίση δημόσιας υγείας», σχολίασε ο Πασκάλ Σοριότ, επικεφαλής της AstraZeneca.

Ένα δοσολογικό σχήμα έδειξε αποτελεσματικότητα 90% όταν το εμβόλιο χορηγήθηκε ως μισή δόση, ακολουθούμενο από την επόμενη με διαφορά τουλάχιστον ενός μήνα, ενώ διαφορετικό δοσολογικό σχήμα έδειξε αποτελεσματικότητα 62% όταν χορηγήθηκε ως δύο πλήρεις δόσεις με διαφορά τουλάχιστον ενός μήνα.

Σημειώνεται πως η αποτελεσματικότητα της AstraZeneca είναι χαμηλότερη σε σχέση με εκείνη των Pfizer/BioNTech και Moderna, ωστόσο το εμβόλιό της είναι πιο οικονομικό και αποθηκεύεται πιο εύκολα, κάνοντας τη διανομή του πολύ πιο εύκολη. 

Telegraph: Το εμβόλιο της Pfizer μπορεί να εγκριθεί την προσεχή εβδομάδα

Το εμβόλιο της Pfizer κατά της Covid-19 θα μπορούσε να λάβει έγκριση από τις αρμόδιες βρετανικές ρυθμιστικές αρχές μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, γράφει σήμερα η εφημερίδα The Telegraph. Η βρετανική ρυθμιστική αρχή θα αρχίσει επίσημη αξιολόγηση του εμβολίου της Pfizer και της BioNTech SE, με το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) να αναφέρει ότι είναι έτοιμο να χορηγήσει δόσεις του εμβολίου την 1η Δεκεμβρίου, γράφει η Telegraph.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pfizer, biontech, koronoios, emvolio
ΔΙΕΘΝΗ

Pfizer και BioNTech σχεδιάζουν 3η ενισχυτική δόση για μετάλλαξη Δέλτα

Ο επικεφαλής επιστήμονας της Pfizer Μίκαελ Ντόλστεν δήλωσε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Ισραήλ και τη Βρετανία, το τωρινό εμβόλιο παραμένει περίπου 95% αποτελεσματικό κατά της σοβαρής νόσου από οποιαδήποτε παραλλαγή
pfizer, biontech, koronoios, emvolio
ΔΙΕΘΝΗ

Το εμβόλιο της Pfizer αποτελεσματικό έναντι της ινδικής παραλλαγής

Παρά την «ελαφρά μειωμένη αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με τα τεστ που έγιναν στο εργαστήριο, το εμβόλιο της Pfizer πιθανόν προστατεύει» από την ινδική παραλλαγή, καθησύχασε ο Ολιβιέ Σβαρτς, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης.
Pfizer, koronoios, embolio
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Καταγγελία influencers για πρόταση δυσφήμισης της Pfizer

Άτομα που διαθέτουν επιρροή στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης (συνολικά οι συνδρομητές τους στο YouTube ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο) είπαν ότι τους υποσχέθηκαν αμοιβή αν δυσφήμιζαν το εμβόλιο της Pfizer.