ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
pfizer, biontech, koronoios, emvolio
Φωτο: Shutterstock

Αποτελεσματικός ο συνδυασμός των εμβολίων AstraZeneca και Pfizer

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο συνδυασμός είναι καλά ανεκτός, ενώ προκαλεί ανοσοαπόκριση ανάλογη με αυτή του εμβολιασμού με δύο δόσεις του εμβολίου BioNTech/Pfizer.

Κανένα μειονέκτημα σε αποτελεσματικότητα και σε ανεκτικότητα από τα εμβολιασμένα άτομα δεν διαπιστώθηκε με τον συνδυασμό του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19 με το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Βερολίνου, Charité.

Η έρευνα αφορά τον εμβολιασμό με AstraΖeneca για την πρώτη δόση και με BioNTech/Pfizer για τη δεύτερη, με χρονική απόσταση 10-12 εβδομάδων μεταξύ των δύο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο συνδυασμός είναι καλά ανεκτός, ενώ προκαλεί ανοσοαπόκριση ανάλογη με αυτή του εμβολιασμού με δύο δόσεις του εμβολίου BioNTech/Pfizer.

Η έρευνα διενεργήθηκε κατόπιν σύστασης της Διαρκούς Επιτροπής Εμβολιασμών, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για τις περιπτώσεις εμφάνισης σπάνιων, αλλά σοβαρών επιπλοκών μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, ειδικά σε άτομα νεαρής ηλικίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Koronoios, Corona Virus, Emvolia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλια Pfizer και AstraZeneca: Ποιο παράγει τα περισσότερα αντισώματα

Η μελέτη του ΕΚΠΑ δείχνει ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι πολύ μεγάλη και στην ομάδα των πολιτών ηλικίας 60-64 ετών. Η δεύτερη δόση των εμβολίων είναι απαραίτητη για την επίτευξη υψηλών τίτλων εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι του ιού.
EMA, Evropaikos Organismos Farmakon
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπέρ της χρήσης του εμβολίου Pfizer για παιδιά 5 - 11 ετών ο ΕΜΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων τα «οφέλη για τα παιδιά 5 - 11 ετών υπερτερούν των κινδύνων, ιδιαίτερα σε εκείνα με καταστάσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρού COVID-19».