ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shuuterstock

Μακρόν: Σε τρία στάδια θα γίνει η άρση του lockdown

Η πρώτη άρση ορισμένων μέτρων περιορισμού θα γίνει το Σάββατο 28/11, θα ακολουθήσει μία δεύτερη στις 15 Δεκεμβρίου και μία ακόμη στις 10 Ιανουαρίου.

Σταδιακή θα είναι η άρση του lockdown στη Γαλλία, με τα μέτρα να εξαρτώνται από την πορεία της πανδημίας, όπως τόνισε ο πρόεδρος της χώρας, Εμ. Μακρόν σε σημερινό του διάγγελμα. 

Η πρώτη άρση ορισμένων μέτρων θα γίνει το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, θα ακολουθήσει μία ακόμη στις 15 Δεκεμβρίου και εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν μία ακόμη στις 20 Ιανουαρίου. 

«Ξεπεράσαμε το ζενίθ του δεύτερου κύματος. Στόχος μας είναι ό,τι κάναμε να έχει αποτέλεσμα. Θα πρέπει να μειωθεί η «κινητικότητα» του ιού. Τα κρούσματα μειώθηκαν σήμερα στα 5.000. Έχουμε μπροστά μας μερικές εβδομάδες για να επιτύχουμε τον στόχο που έχουμε θέσει. Για να το πετύχουμε θα πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε περιορισμένες επαφές και να αποφύγουμε δραστηριότητες που προκαλούν συνωστισμό. Στόχος όλων να μην υπάρξει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος. 

Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι μετακινήσεις για περίπατο και άθληση θα επιτρέπονται, από το Σάββατο, σε ακτίνα 20 χλμ. από την κατοικία και για τρεις ώρες, ενώ θα επιτραπούν και οι εξωτερικές εξωσχολικές δραστηριότητες.

Οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν το Σάββατο με περιορισμό τα 30 άτομα. Κινηματογράφοι, θέατρα και μουσεία θα ανοίξουν στις 15 Δεκεμβρίου. Από την ίδια ημερομηνία θα ισχύσει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9:00 μ.μ. έως τις 7:00 π.μ. Η κυκλοφορία δεν θα περιορίζεται από τις 24 έως και την 31η  Δεκεμβρίου, ωστόσο θα απαγορεύονται οι συναθροίσεις αυτήν την περίοδο.

Εάν υπάρξει θετική πορεία της πανδημίας τότε στις 20 Ιανουαρίου θα υπάρξει περαιτέρω άρση των μέτρων περιορισμού, όπως την επαναλειτουργία της εστίασης, των γυμναστηρίων και άλλων κέντρων ψυχαγωγίας. 


 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ