ΓΔ: 898.2 0.34% Τζίρος: 26.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:45:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ανάπτυξη 33,1% για την αμερικανική οικονομία στο γ' τρίμηνο

Πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό από το 1947. Σημαντική άνοδος για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών, αλλά και για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις λήψης επιδόματος ανεργίας.

Με εντυπωσιακό ρυθμό 33,1% αναπτύχθηκε η αμερικανική οικονομία στο γ’ τρίμηνο του 2020, βάσει της δεύτερης καταμέτρησης του υπ. Εμπορίου, ο οποίος είναι ο ταχύτερος από το 1947 έως και σήμερα και καταφθάνει μετά το επίσης ιστορικό ρεκόρ ύφεσης 31,4% στο β’ τρίμηνο του 2020. 

Την ίδια ώρα θετικά είναι καı τα μηνύματα από την κατανάλωση, καθώς οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών ενισχύθηκαν τον προηγούμενο μήνα με ταχύτερο του αναμενόμενου ρυθμό. Η αύξηση έφθασε στο 1,3% σε μηνιαία βάση, σαφώς, όμως μειωμένη σε σύγκριση με το 2,1% που είχε επιτύχει τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές, βάσει έρευνας του Bloomberg, ανέμεναν ότι η αύξηση θα διαμορφώνονταν στο  0,8%. 

Στον αντίποδα αρνητική είναι η πορεία της αγοράς εργασίας, με τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας, για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Νοεμβρίου, να αυξάνονται στις 778.000, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι δεν θα ξεπεράσουν τις 733.000. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Δεν θέλει να παραδώσει τα φορολογικά του στοιχεία ο Ντ. Τραμπ

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε την αμερικανική εφορία να παραδώσει τα στοιχεία ο δικηγόρος του Ντ. Τραμπ αναφέρει πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για οποιαδήποτε παρατυπία από τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο.