Φώτο: Shutterstock

Ανάπτυξη 33,1% για την αμερικανική οικονομία στο γ' τρίμηνο

Πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό από το 1947. Σημαντική άνοδος για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών, αλλά και για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις λήψης επιδόματος ανεργίας.

Με εντυπωσιακό ρυθμό 33,1% αναπτύχθηκε η αμερικανική οικονομία στο γ’ τρίμηνο του 2020, βάσει της δεύτερης καταμέτρησης του υπ. Εμπορίου, ο οποίος είναι ο ταχύτερος από το 1947 έως και σήμερα και καταφθάνει μετά το επίσης ιστορικό ρεκόρ ύφεσης 31,4% στο β’ τρίμηνο του 2020. 

Την ίδια ώρα θετικά είναι καı τα μηνύματα από την κατανάλωση, καθώς οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών ενισχύθηκαν τον προηγούμενο μήνα με ταχύτερο του αναμενόμενου ρυθμό. Η αύξηση έφθασε στο 1,3% σε μηνιαία βάση, σαφώς, όμως μειωμένη σε σύγκριση με το 2,1% που είχε επιτύχει τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές, βάσει έρευνας του Bloomberg, ανέμεναν ότι η αύξηση θα διαμορφώνονταν στο  0,8%. 

Στον αντίποδα αρνητική είναι η πορεία της αγοράς εργασίας, με τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας, για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Νοεμβρίου, να αυξάνονται στις 778.000, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι δεν θα ξεπεράσουν τις 733.000. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

biden, USA
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Έτοιμος για υπογραφή σειράς διαταγμάτων ο νέος πρόεδρος Μπάιντεν

Τα διατάγματα θα αφορούν τις τέσσερις προτεραιότητες της προεδρίας Μπάιντεν, την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, της κλιματικής αλλαγής, την οικονομική ανάκαμψη και τον αγώνα για κοινωνική και φυλετική δικαιοσύνη.
ΔΙΕΘΝΗ

Ερωτηματικό για τους Γερμανούς παραμένει η προεδρία του Μπάιντεν

Μετά από τέσσερα χρόνια απειλών και πιέσεων από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ η γερμανική οικονομία ελπίζει σε ένα καλύτερο κλίμα συνεργασίας με το διάδοχό του. Ειδικοί ωστόσο προειδοποιούν για υπερβολικές προσδοκίες.