ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Germania, AfD
Φωτο: Shutterstock

Γερμανία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2017 το ποσοστό του AfD

Εάν διεξάγονταν εκλογές, η συντηρητική παράταξη της καγκελαρίου (CDU/CSU) θα συγκέντρωνε το 37% των ψήφων, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), ο ήσσων εταίρος της κυβερνητικής συμμαχίας, το 15%.

Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) θα συγκέντρωνε μόλις το 7% των ψήφων εάν διεξάγονταν σήμερα βουλευτικές εκλογές στη χώρα, ποσοστό το οποίο αποτελεί τη χειρότερη επίδοσή του από τον Ιούλιο του 2017, καταδεικνύει δημοσκόπηση.

Το στοιχείο αυτό κατέγραψε η δημοσκόπηση «Βαρόμετρο τάσεων» του ινστιτούτου Forsa, που διενεργήθηκε για λογαριασμό των RTL και ntv και μεταδόθηκε χθες Σάββατο. Το ποσοστό του AfD καταγράφει πτώση δύο εκατοστιαίων μονάδων από την περασμένη εβδομάδα.

Τα ποσοστά των κομμάτων του κυβερνητικού «μεγάλου συνασπισμού» παραμένουν ουσιαστικά σταθερά, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Εάν διεξάγονταν εκλογές για την ανανέωση της σύνθεσης της Μπούντεσταγκ σήμερα, η συντηρητική παράταξη της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ (CDU/CSU) θα συγκέντρωνε το 37% των ψήφων, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), ο ήσσων εταίρος της κυβερνητικής συμμαχίας, το 15%.

Το ποσοστό της Χριστιανικής Ένωσης είναι αυξημένο κατά μία μονάδα, αυτό των Σοσιαλδημοκρατών μειωμένο κατά μία.

Το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Πρασίνων κερδίζει δύο μονάδες και συγκεντρώνει το 21% των προθέσεων ψήφου, πάντα σύμφωνα με την έρευνα. Το κόμμα Η Αριστερά (Die Linke) βελτιώνει την επίδοσή του κατά μία μονάδα και συγκεντρώνει το 8%. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) βλέπουν το δικό τους ποσοστό να μένει αμετάβλητο στο 6%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από το ινστιτούτο από την 23η ως την 27 Νοεμβρίου σε δείγμα 2.500 ψηφοφόρων και έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος ±2,5%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Nord Stream 2: Παρέμβαση Βρυξελλών για τη συμφωνία ΗΠΑ - Γερμανίας

Eκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις προσπάθειες παράτασης της συμφωνίας μεταφοράς φυσικού αερίου της Ουκρανίας με τη Ρωσία, η οποία λήγει το 2024.