Φώτο: Shutterstock

Επιβράδυνση στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ τον Νοέμβριο 

Δημιουργήθηκαν 245.000 νέες θέσεις εργασίας, έναντι 469.000 που είχαν προβλέψει οι αναλυτές, με το ποσοστό ανεργίας, όμως, να υποχωρεί στο 6,7% από 6,9% τον προηγούμενο μήνα.

Ενδείξεις σημαντικής επιβράδυνσης εμφάνισε η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, οι οποίες διαμορφώθηκαν πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία υπήρξε δημιουργία 245.000 θέσεων εργασίας, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα έφθαναν στις 469.000. Πρόκειται για τη μικρότερη αύξηση νέων θέσεων από τον Μάιο, με τους αναλυτές να υπογραμμίζουν ότι πιθανώς να αποτελέσει και έναν επιπλέον παράγοντα πίεσης προκειμένου Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί να καταλήξουν σε συμφωνία για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. 

Πάντως το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 6,7% από 6,9% έναν μήνα νωρίτερα. 

Παράλληλα η αρμόδια υπηρεσία του αμερικανικού υπ. Εργασίας προχώρησε και σε αναθεώρηση των στοιχείων για τον Οκτώβριο, με τις νέες θέσεις να είναι τελικά 610.000 και όχι 638.000 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

biden, USA
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Έτοιμος για υπογραφή σειράς διαταγμάτων ο νέος πρόεδρος Μπάιντεν

Τα διατάγματα θα αφορούν τις τέσσερις προτεραιότητες της προεδρίας Μπάιντεν, την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, της κλιματικής αλλαγής, την οικονομική ανάκαμψη και τον αγώνα για κοινωνική και φυλετική δικαιοσύνη.
ΔΙΕΘΝΗ

Ερωτηματικό για τους Γερμανούς παραμένει η προεδρία του Μπάιντεν

Μετά από τέσσερα χρόνια απειλών και πιέσεων από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ η γερμανική οικονομία ελπίζει σε ένα καλύτερο κλίμα συνεργασίας με το διάδοχό του. Ειδικοί ωστόσο προειδοποιούν για υπερβολικές προσδοκίες.