ΓΔ: 2305.74 0.26% Τζίρος: 327.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Επιβράδυνση στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ τον Νοέμβριο 

Δημιουργήθηκαν 245.000 νέες θέσεις εργασίας, έναντι 469.000 που είχαν προβλέψει οι αναλυτές, με το ποσοστό ανεργίας, όμως, να υποχωρεί στο 6,7% από 6,9% τον προηγούμενο μήνα.

Ενδείξεις σημαντικής επιβράδυνσης εμφάνισε η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, οι οποίες διαμορφώθηκαν πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία υπήρξε δημιουργία 245.000 θέσεων εργασίας, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα έφθαναν στις 469.000. Πρόκειται για τη μικρότερη αύξηση νέων θέσεων από τον Μάιο, με τους αναλυτές να υπογραμμίζουν ότι πιθανώς να αποτελέσει και έναν επιπλέον παράγοντα πίεσης προκειμένου Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί να καταλήξουν σε συμφωνία για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. 

Πάντως το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 6,7% από 6,9% έναν μήνα νωρίτερα. 

Παράλληλα η αρμόδια υπηρεσία του αμερικανικού υπ. Εργασίας προχώρησε και σε αναθεώρηση των στοιχείων για τον Οκτώβριο, με τις νέες θέσεις να είναι τελικά 610.000 και όχι 638.000 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Δικαστήριο στις ΗΠΑ κρίνει ξανά παράνομους τους τελωνειακούς δασμούς Τραμπ

Δικαστήριο έκρινε παράνομους τους προσωρινούς δασμούς 10% που επέβαλε ο Τραμπ το Φεβρουάριο. Η αμερικανική κυβέρνηση δεν μπορεί να τους επαναφέρει βάσει νόμου του 1974, αποτελώντας πλήγμα για τη στρατηγική του στις διεθνείς εμπορικές σχέσεις.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η κατάπαυση του πυρός με το Ιράν παραμένει σε ισχύ

Ο Τραμπ τόνισε ότι η εκεχειρία με το Ιράν παραμένει, παρά τις επιθέσεις σε τρία αμερικανικά πλοία και τα αμερικανικά αντίποινα. Δήλωσε πως «τους εξολοθρεύσαμε» και χαρακτήρισε το συμβάν «ασήμαντο». Ανοιχτή η απάντηση της Τεχεράνης.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Σε προθεσμία μέχρι 4 Ιουλίου την ΕΕ για εμπορική συμφωνία ο Τραμπ

Ο Τραμπ έδωσε προθεσμία ως τις 4 Ιουλίου στην ΕΕ για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στη συμφωνία με τις ΗΠΑ, απειλώντας με αύξηση δασμών. Συζήτησε με τη φον ντερ Λάιεν και το θέμα του Ιράν, τονίζοντας πως δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ζητούν από το Ιράν να απελευθερώσει τη Ναργκίς Μοχαμαντί

Οι ΗΠΑ ζητούν την άμεση απελευθέρωση της Νομπελίστριας Ναργκίς Μοχαμαντί, καθώς η υγεία της είναι σοβαρά επιβαρυμένη. Η Μοχαμαντί παραμένει στη φυλακή στο Ιράν για τον αγώνα της υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών.
Λευκός Οίκος εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου έγινε μητέρα για δεύτερη φορά

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ, ανακοίνωσε μέσω Χ τη γέννηση της κόρης της Βιβιάνα, που ήρθε στον κόσμο την 1η Μαΐου. Ανέφερε πως το μωρό είναι «τέλειο και υγιές» και ανάρτησε σχετική φωτογραφία.