ΓΔ: 895.55 0.82% Τζίρος: 28.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:21:40 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επιβράδυνση στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ τον Νοέμβριο 

Δημιουργήθηκαν 245.000 νέες θέσεις εργασίας, έναντι 469.000 που είχαν προβλέψει οι αναλυτές, με το ποσοστό ανεργίας, όμως, να υποχωρεί στο 6,7% από 6,9% τον προηγούμενο μήνα.

Ενδείξεις σημαντικής επιβράδυνσης εμφάνισε η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, οι οποίες διαμορφώθηκαν πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία υπήρξε δημιουργία 245.000 θέσεων εργασίας, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα έφθαναν στις 469.000. Πρόκειται για τη μικρότερη αύξηση νέων θέσεων από τον Μάιο, με τους αναλυτές να υπογραμμίζουν ότι πιθανώς να αποτελέσει και έναν επιπλέον παράγοντα πίεσης προκειμένου Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί να καταλήξουν σε συμφωνία για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. 

Πάντως το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 6,7% από 6,9% έναν μήνα νωρίτερα. 

Παράλληλα η αρμόδια υπηρεσία του αμερικανικού υπ. Εργασίας προχώρησε και σε αναθεώρηση των στοιχείων για τον Οκτώβριο, με τις νέες θέσεις να είναι τελικά 610.000 και όχι 638.000 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενοίκιο, Στεγαστικό δάνειο, ακίνητο, σπίτι, real estate
ΔΙΕΘΝΗ

Απειλή έξωσης σε 15 εκατ. Αμερικανούς, έληξε το καθεστώς προστασίας

Πολιτικό «βραχυκύκλωμα» στο Κογκρέσο, καθώς ένας ρεπουμπλικάνος βουλευτής μπλόκαρε την παράταση της προστασίας από εξώσεις. Απειλή για 6,5 εκατ. νοικοκυριά που έχουν καθυστέρηση στα ενοίκια.
Trump, usa, hpa
ΔΙΕΘΝΗ

Σφίγγει ο κλοιός για Τραμπ, παραδίδονται οι φορολογικές δηλώσεις του

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε την εφορία των ΗΠΑ να παραδώσει τις φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ. Αποκαλύψεις πως ο Τραμπ ασκούσε πιέσεις σε αξιωματούχους για να ανατρέψουν το αποτέλεσμα των εκλογών.