ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
davos
Πηγή: World Economic Forum

Στη Σιγκαπούρη τον Μάιο του 2021 το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν οι προκλήσεις της ανάκαμψης μετά το οικονομικό σοκ που προκάλεσε η πανδημία, επισημαίνουν οι διοργανωτές της σε ένα δελτίο τύπου.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) θα διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη τον Μάιο του 2021, αντί της Ελβετίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές του, επικαλούμενοι την υγειονομική κατάσταση, καθώς η η χώρα αυτή φαίνεται πως είναι «η καλύτερη περιοχή» για να εγγυηθούν την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Με την πανδημία Covid-19, οι διοργανωτές του φόρουμ, όπου συναντώνται συνήθως σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής και της οικονομίας στο χιονοδρομικό θέρετρο του Νταβός, είχαν ήδη μεταθέσει την ημερομηνία, στις 13 έως 16 Μάϊου κι όχι τον Ιανουάριο, ως είθισται, αλλά και τον τόπο διεξαγωγής του, στις όχθες της λίμνης Λουκέρνης.

Τελικά, αποφάσισαν να οργανώσουν το φόρουμ σε άλλη χώρα εκτός της Ελβετίας, για δεύτερη φορά μονάχα στην ιστορία του. Το 2002 το φόρουμ είχε διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη, ως ένδειξη αλληλεγγύης, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν οι προκλήσεις της ανάκαμψης μετά το οικονομικό σοκ που προκάλεσε η πανδημία, επισημαίνουν οι διοργανωτές της σε ένα δελτίο τύπου.

«Μια παγκόσμια σύνοδος υπευθύνων λήψης αποφάσεων είναι κρίσιμης σημασίας για να κατανοήσουμε πώς μπορούμε να ανακάμψουμε μαζί», δήλωσε ο Κλάους Σβαμπ, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, σε ένα δελτίο τύπου.

Οι διοργανωτές της σημαντικής αυτής εκδήλωσης διαβεβαιώνουν ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα επιστρέψει στο Νταβός το 2022.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Θετική εξέλιξη η αναβάθμιση της Κύπρου από τον Οίκο «Moody’s»

Ο Οίκος Moody's αιτιολογεί την απόφασή του για αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Δημοκρατίας στη βάση της μείωσης της έκθεσης σε κινδύνους γεγονότων λόγω μείωσης των κινδύνων του τραπεζικού τομέα της Κύπρου.
ΔΙΕΘΝΗ

Pfizer: Αγορά 200 εκατ. επιπλέον δόσεων εμβολίων από τις ΗΠΑ

Η διευθύντρια των αμερικανικών Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νοσημάτων δήλωσε χθες ότι ο μέσος όρος επτά ημερών των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά 53% σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα.
ΔΙΕΘΝΗ

EE: Προσεκτική ματιά στην αυξανόμενη ισχύ εταιρειών του διαδικτύου

Η ΕΕ ανησυχεί για το πώς τα αυταρχικά συστήματα χρησιμοποιούν τις ψηφιακές τεχνολογίες ως εργαλεία κοινωνικής παρακολούθησης και καταστολής αναφέρει έγγραφο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης.
USA, HPA, Yelen
ΔΙΕΘΝΗ

Γέλεν: Περισσότερα ιδιωτικά κεφάλαια από τις τράπεζες για το κλίμα

H υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ ενθάρρυνε τις αναπτυξιακές τράπεζες να αυξήσουν την προσοχή τους στην κλιματική προσαρμογή και να υποστηρίξουν τις αναπτυσσόμενες χώρες για την υλοποίηση φιλόδοξων μέτρων μείωσης των εκπομπών βλαβερών αερίων.