ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

AstraZeneca: Εξαγόρασε τη φαρμακευτική Alexion προς 39 δισ. δολάρια

Τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών έχουν εγκρίνει τη συμφωνία που αναμένεται να κλείσει το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Σε μία συμφωνία -μαμούθ κατέληξε η βρετανική AstraZeneca για την εξαγορά της αμερικανικής φαρμακευτικής Alexion. Το τίμημα της εξαγοράς φτάνει τα 39 δισ. δολάρια και οι αναλυτές εκτιμούν ότι με αυτή την κίνηση η βρετανική εταιρεία θα να ενισχύσει τη θέση της στον τομέα της ανοσολογίας και των σπάνιων ασθενειών. 

«Η εξαγορά αυτή μας επιτρέπει να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην ανοσολογία» σημείωσε ο CEO της AstraZeneca, Πασκάλ Σοριό, σε ανακοίνωση του. Τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών έχουν εγκρίνει τη συμφωνία που αναμένεται να κλείσει το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Σύμφωνα με το Reuters, η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι οι μέτοχοι της Alexion θα λάβουν 60 δολάρια μετρητά και 2,1234 μετοχές της ΑstraZeneca για κάθε μετοχή της Alexion. Συνολικά αυτό αντιστοιχεί σε 175 δολάρια ανά μετοχή.  Να σημειωθεί ότι η μετοχή της Alexion έκλεισε στα 121 δολάρια την Παρασκευή..

 

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

EMA: Aρχίζει την αξιολόγηση του κοκτέιλ αντισωμάτων της AstraZeneca

Το φάρμακο έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί σε ανθρώπους που δεν έχουν μολυνθεί και έχει δείξει ότι σώζει ζωές και εμποδίζει τη σοβαρή νόσηση όταν χορηγείται ως θεραπεία μέσα σε μία εβδομάδα από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.
ΔΙΕΘΝΗ

Η CureVac εγκαταλείπει το πρώτο υποψήφιο εμβόλιό της κατά της COVID-19

Το γερμανικό εργαστήριο είχε ανακοινώσει στις αρχές Ιουλίου τα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης του που έδειχναν αποτελεσματικότητα μόνο 48%, ποσοστό πολύ πιο κάτω από εκείνο των άλλων εμβολίων mRNA της συμμαχίας Pfizer/BioNTech και της Moderna.
monoklonika antisomata
ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν-Eli Lilly: Προμήθεια θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων

Η συγκεκριμένη θεραπεία της Eli Lilly βρίσκεται υπό την κυλιόμενη αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Συνολικά, 18 κράτη-μέλη υπέγραψαν την κοινή σύμβαση για την αγορά έως και 220.000 αγωγών θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων.
astrazeneca-emvolio
ΔΙΕΘΝΗ

Στο Σουδάν 218.400 δόσεις εμβολίου AstraZeneca, δωρεά από τη Γαλλία

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι στο Σουδάν, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζόμενων στον τομέα της υγείας, έχουν εμβολιαστεί από τον Μάρτιο του 2021, όταν έφτασε το πρώτο φορτίο της COVAX, αλλά και άλλες δωρεές, όπως ανακοίνωσε χθες η UNICEF.