Φωτο: Shutterstock

Γιουνκερ: Κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη παρά τις αντιδράσεις

Με διάθεση απολογισμού για την πορεία του στη θέση του προέδρου της Κομισιόν, ο Ζ. Κ. Γιούνκερ χαρακτήρισε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ως την κορυφαία στιγμή της καριέρας του.

Στην περίπτωση της Ελλάδας αναφέρθηκε ο κ. Γιούνκερ στην τελευταία του ομιλία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργου ως πρόεδρος της Κομισιόν, χαρακτηρίζοντας την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ως την κορυφαία στιγμή της καριέρας του.

Κάνοντας τον απολογισμό της θητείας του, δήλωσε οτι «Διασφαλίσαμε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη παρά τις αντιδράσεις ορισμένων ηγετών οι οποίοι μου έλεγαν να μην ανακατεύομαι. Αλλά επέμεινα να σέβομαι τις Συνθήκες της ΕΕ». Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε οτι «ξαναδώσαμε στην Ελλάδα την αξιοπρέπεια που της αξίζει. Πολύ συχνά και για πολύ καιρό, η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ποδοπατήθηκε και θέλησα να επαναφέρω την τάξη, επιστρέφοντας σε αυτό το λαό όλους τους τίτλους ευγενείας που του αξίζουν» και έκλεισε τον λόγο του με τη δήλωση «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται για το γενικό συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ζήτω η Ευρώπη».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

leyen, commission
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία Κομισιόν με Moderna για έως και 160 εκατ. δόσεις του εμβολίου

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), είπε ότι ο Οργανισμός θα μπορούσε να έχει διαμορφώσει επιστημονική άποψη για τα εμβόλια προς το τέλος του έτους, στο καλύτερο σενάριο.