ΓΔ: 915.4 0.56% Τζίρος: 54.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Γιουνκερ: Κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη παρά τις αντιδράσεις

Με διάθεση απολογισμού για την πορεία του στη θέση του προέδρου της Κομισιόν, ο Ζ. Κ. Γιούνκερ χαρακτήρισε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ως την κορυφαία στιγμή της καριέρας του.

Στην περίπτωση της Ελλάδας αναφέρθηκε ο κ. Γιούνκερ στην τελευταία του ομιλία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργου ως πρόεδρος της Κομισιόν, χαρακτηρίζοντας την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ως την κορυφαία στιγμή της καριέρας του.

Κάνοντας τον απολογισμό της θητείας του, δήλωσε οτι «Διασφαλίσαμε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη παρά τις αντιδράσεις ορισμένων ηγετών οι οποίοι μου έλεγαν να μην ανακατεύομαι. Αλλά επέμεινα να σέβομαι τις Συνθήκες της ΕΕ». Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε οτι «ξαναδώσαμε στην Ελλάδα την αξιοπρέπεια που της αξίζει. Πολύ συχνά και για πολύ καιρό, η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ποδοπατήθηκε και θέλησα να επαναφέρω την τάξη, επιστρέφοντας σε αυτό το λαό όλους τους τίτλους ευγενείας που του αξίζουν» και έκλεισε τον λόγο του με τη δήλωση «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται για το γενικό συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ζήτω η Ευρώπη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

komision, european union, europe
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κομισιόν καλεί για συνεργασία ώστε να επιλυθεί το μεταναστευτικό

Την άμεση αποβίβαση στο πλησιέστερο ασφαλές σημείο των ατόμων που διασώθηκαν και βρίσκονται στο Ocean Viking ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τονίζει πως πρέπει να παρέχεται στήριξη στα κράτη μέλη που δέχονται αφίξεις δια θαλάσσης.
fysiko aerio,
ΔΙΕΘΝΗ

Σήμερα οι νομοθετικές προτάσεις της Κομισιόν για την ενέργεια

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή παρουσιάζει νέο πακέτο προτάσεων για την αντιμετώπιση της εκτόξευσης των τιμών της ενέργειας, επαναλαμβάνοντας τα μέτρα που έχουν δημιουργήσει συναίνεση μεταξύ των κρατών μελών.
ΔΙΕΘΝΗ

Τζεντιλόνι και Μπρετόν προτείνουν κοινό δανεισμό μεταξύ των 27

Σε κοινό άρθρο τους στον ευρωπαϊκό Τύπο, οι επίτροποι προτείνουν την επανάληψη του σχήματος της κοινής έκδοσης χρέους που εφαρμόσθηκε κατά την πανδημία της Covid-19 για την υποστήριξη των θέσεων εργασίας που διαφορετικά θα είχαν χαθεί.
ursula
ΔΙΕΘΝΗ

Στις 14/9 οι προτάσεις της ΕΕ για πλαφόν στις τιμές της ενέργειας

Παράλληλα η ισπανική κυβέρνηση θα μειώσει από τον Οκτώβριο τον ΦΠΑ στο φυσικό αέριο προκειμένου να μειωθεί ο αντίκτυπος που έχουν οι αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου στους λογαριασμούς των νοικοκυριών.
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Σημαντική η δέσμευση για μείωση 15% της ζήτησης φυσικού αερίου

Η Πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρει ότι «η συλλογική δέσμευση για μείωση κατά 15% είναι πολύ σημαντική και θα συμβάλει στην κάλυψη των αποθηκευτικών μας αναγκών ενόψει του χειμώνα».