ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ιορδανία: Τον Ιανουάριο η παράδοση ενός εκατ. εμβολίων Pfizer-BioNTech

Το βασίλειο έχει καταγράψει 289.748 κρούσματα του νέου κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων 3.778 θανάτων, και βρίσκεται αντιμέτωπο με αύξηση του αριθμού των ημερήσιων μολύνσεων.

Η Ιορδανία παρήγγειλε ένα εκατομμύριο δόσεις του αμερικανο-γερμανικού εμβολίου Pfizer-BioNTech κατά του κορονοϊού, η πρώτη παράδοση του οποίου αναμένεται στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Το βασίλειο έχει καταγράψει 289.748 κρούσματα του νέου κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων 3.778 θανάτων, και βρίσκεται αντιμέτωπο με αύξηση του αριθμού των ημερήσιων μολύνσεων.

«Η Ιορδανία θα λάβει κατά τη διάρκεια αρκετών παραδόσεων ένα εκατομμύριο εμβόλια των Pfizer-BioNTech από τα τέλη Ιανουαρίου ή τις αρχές Φεβρουαρίου», δήλωσε ο υπουργός Ναζίρ Ομπέιντατ, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Petra, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για αυτές τις αρκετές παραδόσεις. Δύο δόσεις του εμβολίου των Pfzizer-BioNTech χρειάζονται για κάθε άτομο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η χώρα προσπαθεί να κάνει το εμβόλιο προσβάσιμο στο 20% και πλέον του πληθυσμού της των 11 εκατομμυρίων κατοίκων - ή σε σχεδόν «2,2 εκατομμύρια ανθρώπους».

Η Ιορδανία ανακοίνωσε στα μέσα Δεκεμβρίου ότι ενέκρινε επειγόντως το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, προσθέτοντας ότι συμβάσεις με άλλες φαρμακευτικές εταιρίες βρίσκονταν στη διαδικασία υπογραφής.

Το Αμάν εγκαινίασε την περασμένη εβδομάδα μια ιστοσελίδα για την εγγραφή πολιτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν, υπό την προϋπόθεση ότι εργάζονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του ιού (ειδικότερα οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας), είτε είναι άνω των 60 ετών ή πάσχουν από χρόνιες ασθένειες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Λιθουανία: Τα ΜΜΕ καταπολεμούν τις θεωρίες συνομωσίας αντιεμβολιαστών

«Επιδεικνύουμε αλληλεγγύη στο κράτος και την κοινωνία στην κοινή προσπάθεια καταπολέμησης της παραπληροφόρησης που διαδίδεται από αντιεμβολιαστές», δήλωσε ο πρόεδρος της λιθουανικής ένωσης διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης.