ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Οριστικό τέλος δίνει η VW στο σχέδιο για επένδυση στην Τουρκία 

Κλείνει και τίθεται σε εκκαθάριση η μονάδα στη Βορειοανατολική Τουρκία που θα υλοποιούσε την επένδυση της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Λουκέτο βάζει η Volkswagen σε μονάδα την οποία είχε δημιουργήσει στη βορειοανατολικήΤουρκία με προοπτική να προχωρήσει σε επενδύσεις στη χώρα, όπως αναφέρει το BloombergHT, τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο που ανήκει στο Bloomberg.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε δημιουργήσει μονάδα στην βιομηχανική περιοχή Μανίσα τον Οκτώβριο του 2019, η αποτίμηση της οποίας έφθασε στα 943,5 εκατ. τουρκικές λίρες (περί των 127 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ), την οποία, όμως, πλέον αποφάσισε να ρευστοποιήσει. 

Στόχος της αρχικής δημιουργίας ήταν να ξεκινήσει παραγωγή μοντέλων της VW στην Τουρκία, ενώ υπήρξε διακοπή της όλης διαδικασίας μετά την εισβολή της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία, επίσης, τον Οκτώβριο του 2019. Τον Ιούλιο του 2020 η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το σχέδιο για επένδυση στην Τουρκία και τελικώς θα προχωρήσει σε αντίστοιχη κίνηση, ύψους ενός δις ευρώ στη Σλοβακία. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι εκκαθαρίσεις Ερντογάν βυθίζουν σε νέο ιστορικό χαμηλό την τουρκική λίρα

Ο Τούρκος πρόεδρος έδιωξε τρία στελέχη της κεντρικής τράπεζας της χώρας συνεχίζοντας την αδιέξοδη πολιτική του να πιέζει για μείωση επιτοκίων ενώ καλπάζει ο πληθωρισμός με ρυθμό 20%.