ΓΔ: 2591.68 1.27% Τζίρος: 184.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:32:37
Λογότυπο Volkswagen

Volkswagen: Ανεύθυνο να κατασκευάσουμε τώρα εργοστάσιο στη Τουρκία

«Φρένο» στη κατασκευή του εργοστασίου της στη Τουρκία «πατάει» η Volkswagen, εξαιτίας των πολεμικών επιχειρήσεων της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, αφήνοντας πάντως «ανοικτό» το θέμα για το μέλλον.

Ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen υπερασπίστηκε σήμερα την απόφαση της εταιρείας να αναβάλλει την κατασκευή ενός καινούριου εργοστασίου της στην Τουρκία, λόγω των τουρκικών επιχειρήσεων στη βόρεια Συρία.

Ο κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσε στις 15 Οκτωβρίου ότι «παρακολουθεί» τις εξελίξεις, μετά την επίθεση των τουρκικών δυνάμεων σε μια περιοχή της Συρίας που ελέγχεται από Κούρδους μαχητές.

«Όσο σκοτώνονται άνθρωποι, δεν θα θέσουμε τον θεμέλιο λίθο κοντά σε ένα πεδίο μάχης», ανέφερε ο Χέρμπερτ Ντις σε ανάρτησή του στο LinkedIn. Παραδέχτηκε πάντως ότι το εργοστάσιο αυτό θα ήταν προς το «οικονομικό συμφέρον» της VW και ότι η τελική απόφαση «παραμένει ανοιχτή».

Την περασμένη εβδομάδα ο Ντις είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους ότι η ανέγερση ενός εργοστασίου υπό αυτές τις τεταμένες συνθήκες θα ήταν μια «εντελώς ανεύθυνη» εξέλιξη. Πρόσθεσε όμως ότι θα ληφθεί απόφαση για το θέμα το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους ή τις αρχές του επόμενου.

Το εργοστάσιο στην Τουρκία συνιστά μια επένδυση ύψους 1,2-1,5 δισ. ευρώ και θα απασχολούσε περίπου 4.000 ανθρώπους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο Volkswagen κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Οριστικό τέλος στο σχέδιο της VW για μεγάλο εργοστάσιο στην Τουρκία

Η εισβολή Ερντογάν στην Συρία το 2019 και η καθίζηση της αγοράς αυτοκινήτων λόγω της πανδημίας οδήγησαν στην εγκάταλειψη του επενδυτικού σχεδίου. Οδηγείται σε εκκαθάριση η θυγατρική στην Τουρκία.
Σημαίες Τουρκίας Αιγύπτου
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία, Πακιστάν, Αίγυπτος και Σ. Αραβία καταδικάζουν τις επιθέσεις στο Ριάντ

Τουρκία, Πακιστάν, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία καταδίκασαν τις επιθέσεις Χούθι στο αεροδρόμιο Ριάντ ως «επικίνδυνη κλιμάκωση», εκφράζοντας πλήρη στήριξη στη Σαουδική Αραβία για την αντιμετώπιση των απειλών.
Βουλή Τουρκίας Άγκυρα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Απαγορεύτηκαν τα social media για παιδιά κάτω των 15

Στην Τουρκία, απαγορεύεται η πρόσβαση παιδιών κάτω των 15 ετών στα κοινωνικά δίκτυα από 1η Νοεμβρίου, με υποχρεωτική επαλήθευση ηλικίας και εργαλεία γονικού ελέγχου, σύμφωνα με νέο κανονισμό που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.