ΓΔ: 904.04 -0.45% Τζίρος: 22.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:01:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στην αγορά 11 αεροπλάνων προχωράει η Αmazon λόγω αύξησης πωλήσεων

Είναι η πρώτη φορά που ο όμιλος αγοράζει αεροσκάφη για να συγκροτήσει τον δικό του στόλο, αντί να συνάπτει συμβάσεις με τοπικές εταιρείες για την μεταφορά των προϊόντων του.

Σε αγορά αεροσκαφών προχωράει η Amazon την ώρα που οι αεροπορικές εταιρείες μειώνουν τον στόλο τους, αφού η πανδημία της Covid-19 εκτόξευσε τις παραγγελίες προϊόντων αλλά μείωσε δραστικά τις μετακινήσεις προσώπων.

Ο αμερικανικός κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην αγορά έντεκα Boeing 767-300 από τις εταιρείες Delta και WestJet, που στη συνέχεια θα μετατραπούν σε αεροπλάνα μεταφοράς φορτίων. Τα τέσσερα αεροπλάνα από τη Westjet θα ενταχθούν στον στόλο της Amazon ήδη από φέτος, ενώ τα υπόλοιπα επτά, που θα αγοραστούν από τη Delta, θα είναι έτοιμα το 2022. Είναι η πρώτη φορά που ο όμιλος αγοράζει αεροσκάφη για να συγκροτήσει τον δικό του στόλο, αντί να συνάπτει συμβάσεις με τοπικές εταιρείες.

«Το να έχουμε ταυτόχρονα ενοικιαζόμενα και δικά μας αεροσκάφη στον ολοένα και μεγαλύτερο στόλο μας, θα μας επιτρέψει να διαχειριστούμε καλύτερα τη δουλειά μας και επομένως να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς τους πελάτες μας», τόνισε η Σάρα Ρόουντς, η αντιπρόεδρος της Amazon Global Air.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο οι τεχνολογικοί «γίγαντες» για μονοπωλιακές τακτικές

Παράλληλα, προωθείται ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο με στόχο ένα νομοθέτημα, που είναι γνωστό ως Άρθρο 230 και προσφέρει προστασία στις τεχνολογικές πλατφόρμες από ποινικές ευθύνες σχετικά με τις αναρτήσεις των χρηστών τους.