ΓΔ: 902.09 0.10% Τζίρος: 46.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
musk, tesla
Φωτο: Shutterstock

Στην κορυφή των πλουσιότερων ανθρώπων της υφηλίου ο Έλον Μάσκ

Η συνολική περιουσία του ξεπερνά τα 185 δισ. δολάρια, ενώ κατόρθωσε σε διάστημα μόλις 12 μηνών να την αυξήσει κατά 131 δισ. δολάρια.

Η εντυπωσιακή πορεία της μετοχής της Tesla βοήθησε τον Έλον Μασκ να κατακτήσει την κορυφή του πλουσιότερου ανθρώπου της υφηλίου, «ρίχνοντας» από τον συγκεκριμένο θρόνο τον Τζεφ Μπέζος. 

Πλέον η περιουσία του Μασκ ξεπερνά τα 185 δισ. δολάρια, ενώ του Μπέζος φθάνει στα 184 δισ. δολάρια. Το εντυπωσιακό είναι ότι το 2020 η περιουσία του Μασκ έφθανε στα 27 δις. δολάρια και μετά βίας βρίσκονταν μεταξύ των 50 πιο πλούσιων ανθρώπων της υφηλίου. 

Όμως το ράλι που έχει σημειώσει κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους –και συνεχίζει και σήμερα- η μετοχή της Tesla ήταν αρκετό για να αυξήσει με εντυπωσιακό ρυθμό την περιουσία του ιδρυτή και επικεφαλής της. 

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2020 ο Μασκ ξεπέρασε τον Ουόρεν Μπάφετ και έγινε ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος της υφηλίου, ενώ τον Νοέμβριο ξεπέρασε και τον Μπιλ Γκέιτς για να γίνει ο δεύτερος πλουσιότερος. Μάλιστα ο Μασκ πέτυχε κάτι απίστευτο, καθώς κατόρθωσε σε διάστημα 12 μηνών να αυξήσει την περιουσία του κατά 131 δισ. δολάρια, δηλαδή όσο είναι η συνολική περιουσία του Μπιλ Γκέιτς. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Παραγγελία - μαμούθ από Hertz για 100.000 αυτοκίνητα της Tesla

Η εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων που πριν από 4 μήνες ξέφυγε από την χρεοκοπία, προχώρησε στην μεγαλύτερη παραγγελία Model 3 της Tesla που έχει υπάρξει μέχρι τώρα, δεσμεύοντας το 10% της ετήσιας παραγωγής της εταιρείας του Έλον Μασκ.
Amazon-Bezos
ΔΙΕΘΝΗ

Η πτώση του ηλεκτρονικού εμπορίου φέρνει πονοκέφαλο στην Amazon

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από προκλήσεις με αυξανόμενα κόστη καθώς γιγαντώνονται τα μεγέθη της ενώ μειώνεται η ζήτηση πλέον για ηλεκτρονικές αγορές.