Φωτο: Shutterstock

Περισσότεροι από 10 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί στις ΗΠΑ

Όσοι έχουν εμβολιαστεί αντιστοιχούν στο 3% του πληθυσμού, ενώ για να υπάρξει συλλογική ανοσία, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να εμβολιαστεί το 75%. 

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει μια πρώτη δόση ενός εκ των δύο εμβολίων κατά της νόσου Covid-19, που έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ, γνωστοποίησαν σήμερα οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει περίπου το 3% του αμερικανικού πληθυσμού, έναν μήνα μετά την έναρξη της μεγαλύτερης εκστρατείας εμβολιασμού στην ιστορία της χώρας. Σύμφωνα με ειδικούς, η συλλογική ανοσία επιτυγχάνεται, όταν εμβολιαστεί περίπου το 75% του πληθυσμού.

Αυτή ακριβώς η διαφορά αντικατοπτρίζει την τεράστια πρόκληση, κυρίως σε υλικοτεχνικό επίπεδο, με την οποία βρίσκονται αντιμέτωπες οι ΗΠΑ προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την υγειονομική κρίση, τη στιγμή που η αναζωπύρωση της επιδημίας στη χώρα, από το φθινόπωρο, δεν δείχνει κανένα σημάδι υποχώρησης.

Συνολικά, περισσότερες από 29,3 εκατομμύρια δόσεις έχουν διανεμηθεί σε διάφορες αμερικανικές πολιτείες, σύμφωνα με τις πληροφορίες σήμερα των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών (CDC).
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η ιστορική εκστρατεία εμβολιασμού στις ΗΠΑ αρχίζει από σήμερα

Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν το βράδυ της Παρασκευής το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech και η ομοσπονδιακή δικαστική αστυνομία θα συνοδεύσει με αυστηρά μέτρα ασφαλείας τα φορτία από το εργοστάσιο μέχρι τον τελικό προορισμό τους.