ΓΔ: 875.43 0.27% Τζίρος: 49.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Υποχρεωτική τηλεργασία για να σωθούν οι επιχειρήσεις στη Γερμανία

Καθώς το σκληρό lockdown που έχει επιβληθεί δεν έχει καταφέρει να ελέγξει την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, Γερμανοί πολιτικοί προτείνουν να αλλάξει ο τρόπος που δουλεύουν οι επιχειρήσεις.

Εκφράζοντας την απογοήτευση του για τα αποτελέσματα του σκληρού lockdown, ο αρμόδιος για θέματα Υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) και καθηγητής επιδημιολογίας Καρλ Λάουτερμπαχ προτείνει την υποχρεωτική τηλεργασία προκειμένου να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις.

«Το lockdown δεν είναι τόσο επιτυχές όσο πρέπει. Το αποτέλεσμα παραμένει απογοητευτικό μέχρι στιγμής. Βρισκόμαστε σε μια πολύ δυσχερή κατάσταση. Εάν εξαπλωθούν περισσότερες μεταδοτικές μεταλλάξεις του κορονοϊού ευρύτερα στη Γερμανία θα έχουμε ένα τεράστιο πρόβλημα» δήλωσε στις εφημερίδες της Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke (εκδόσεις Παρασκευής).

«Οι επιχειρήσεις πρέπει να συμμετάσχουν περισσότερο στο lockdown. Πρέπει να καταστήσουμε υποχρεωτική την τηλεργασία - όπου είναι δυνατόν. Οι ίδιες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να συνεισφέρουν ώστε να επιτύχει το lockdown. Διαφορετικά κάποια στιγμή ενδέχεται να αναγκαστούμε ακόμα και να κλείσουμε ορισμένες επιχειρήσεις. Ίσως χρειαστεί ακόμη και να παρέμβουμε στη βιομηχανική παραγωγή. Αυτό δεν μπορεί να το θέλει κανείς» δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ Μάρκους εκτιμά ότι οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι μια κρίσιμη φάση για την καταπολέμηση της πανδημίας. «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ο αριθμός των λοιμώξεων μειώθηκε, αλλά εάν η μετάλλαξη του ιού από τη Μεγάλη Βρετανία εξαπλωθεί στη χώρα μας, αυτό θα έθετε τη Γερμανία ενώπιον μιας νέας δοκιμασίας», είπε ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός στις εφημερίδες της Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Germania-ekloges
ΔΙΕΘΝΗ

Εκλογικό θρίλερ στη Γερμανία δείχνουν τα πρώτα exit polls, από 25% CDU και SPD

Επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις περί αμφίρροπης εκλογικής μάχης τα πρώτα exit polls σύμφωνα με τα οποία Σοσιαλδημοκράτες και Χριστιανοδημοκράτες αποσπούν από 25% ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Πράσινοι με 15%.