ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας επιβάλλει η Ολλανδία

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει καθημερινά από τις 20:30 έως τις 04:30 έως τις 10 Φεβρουαρίου, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Η Ολλανδία θα επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνική κλίμακα για πρώτη φορά μετά την έναρξη της επιδημίας της COVID-19, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει καθημερινά από τις 20:30 έως τις 04:30 έως τις 10 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο Ρούτε σε συνέντευξη Τύπου, διευκρινίζοντας πως θα ζητήσει την έγκριση του Κοινοβουλίου προτού εφαρμοστεί το μέτρο αυτό.

Η κυβέρνηση προέβλεπε αρχικά να θέσει σε ισχύ την απαγόρευση κυκλοφορίας την Παρασκευή. Η Ολλανδία θα απαγορεύσει επίσης τις πτήσεις από τη Βρετανία, τη Νότια Αφρική και τη νότια Αμερική από τις 23 Ιανουαρίου, καθώς αυξάνεται η ανησυχία για την εξάπλωση των παραλλαγμένων στελεχών της COVID-19, πρόσθεσε ο Ρούτε.

«Είναι ένα σκληρό μέτρο. Κανείς δεν θέλει απαγόρευση κυκλοφορίας. Κανείς δεν τη χειροκροτεί», δήλωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός και προσέθεσε «βέβαια δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να πάρουμε ένα τόσο ριζοσπαστικό μέτρο χωρίς την έγκριση του Κοινοβουλίου. Μόνο αν υπάρξει επαρκής υποστήριξη, θα λάβουμε μια οριστική απόφαση».

Ο Ρούτε και η κυβέρνησή του παραιτήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, έπειτα από ένα σκάνδαλο που συνδεόταν με οικογενειακά επιδόματα, παραμένει όμως στη θέση του για να διαχειριστεί τη μάχη κατά του νέου κορονοϊού και τις τρέχουσες υποθέσεις, έως τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στα μέσα Μαρτίου. «Ας μην γελιόμαστε, το βρετανικό παραλλαγμένο στέλεχος είναι πραγματικά θανατηφόρο», είπε ο Ρούτε. «Ακόμα κι αν η κυβέρνηση δεν είχε παραιτηθεί, θα είχαμε κάνει το ίδιο παίρνοντας ένα τόσο ριζοσπαστικό μέτρο», είπε, διευκρινίζοντας πως αν το Κοινοβούλιο συμφωνήσει, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη διάρκεια των επόμενων ημερών. «Έχουμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή με μια σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία», είπε ο Ρούτε.

Οι παραβάτες της απαγόρευσης κυκλοφορίας κινδυνεύουν να τους επιβληθεί πρόστιμο 95 ευρώ. Η Χάγη ανακοίνωσε στα μέσα Δεκεμβρίου μια νέα σειρά μέτρων εναντίον της COVID-19, τα πιο σκληρά που έχουν επιβληθεί στην Ολλανδία από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης.

Τα καταστήματα που πωλούν μη απαραίτητα είδη έχουν κλείσει, όπως και τα καφέ και τα εστιατόρια που παραμένουν κλειστά από τα μέσα Οκτωβρίου. Αν και τα μέτρα αυτά, που εξακολουθούν να ισχύουν, έχουν χαρακτηριστεί "περιοριστικά μέτρα" από τις ολλανδικές αρχές, η χώρα δεν έχει εφαρμόσει περιορισμούς μετακίνησης. Ο Ρούτε ανακοίνωσε επίσης ότι θα επιτρέπεται μόνο η επίσκεψη ενός ατόμου από δύο το πολύ σήμερα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Νέα περιοριστικά μέτρα στην Ολλανδία φέρνει η μετάλλαξη «Δέλτα»

Παρά το γεγονός ότι τα δυο τρίτα του πληθυσμού έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου, η εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες οδηγεί την ολλανδική κυβέρνηση να επαναφέρει περιοριστικά μέτρα ενάντια στον κορονοϊό.
ΔΙΕΘΝΗ

Δοκιμές στην Ολλανδία για τα μέτρα λειτουργίας χώρων εκδηλώσεων

Συνολικά 1.300 άνθρωποι επιτράπηκε να λάβουν μέρος σε μια πολύ προσεκτικά οργανωμένη δοκιμαστική εκδήλωση στη μεγαλύτερη αίθουσα μουσικής του Άμστερνταμ, το ZiggoDome, η κανονική χωρητικότητα του οποίου φθάνει τα 17.000 άτομα.