ΓΔ: 824.43 0.91% Τζίρος: 8.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:50:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
metoxes, stocks, wall street, xrimatistirio
Φωτο: Pixabay

Η Apple οδηγεί την άνοδο στην Wall Street - Κοντά σε ρεκόρ ο Dow Jones

Η Apple σημειώνει άνοδο 3,3% που οδηγεί την άνοδο σήμερα στην τεχνολογία στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Επιφυλακτικότητα από τους επενδυτές μετά τα συνεχόμενα ρεκόρ.

 

Ήπιες ανοδικές τάσεις σήμερα στη Wall Street με τον Dow Jones να κινείται κοντά σε επίπεδα ρεκόρ καθώς η Apple οδηγεί την άνοδο στην τεχνολογία λίγο πριν την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της. Μετά τη χθεσινή αισιοδοξία των επενδυτών για βελτίωση διαχείρισης της πανδημίας και την ανακοίνωση νέων μέτρων για τη δημοσιονομική τόνωση, σήμερα παρατηρείται επιφυλακτικότητα στην αγορά. Αναλυτές κάνουν λόγο για φόβους πτωτικής διόρθωσης της αγοράς μετά από την εκτίναξη των δεικτών σε συνεχή, νέα ιστορικά υψηλά.

Στις 22.00 ώρα Ελλάδος, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,12% στις 31.225 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,65% στις 13.545 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,19% στις 3.859 μονάδες. 

Η Apple σημειώνει άνοδο 3,3% ενώ η Ford σημειώνει άνοδο 8% καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν σε κέρδη από τα νέα μοντέλα της εταιρείας.

Ο τομέας της ενέργειας καταγράφει πτώση 4% καθώς οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν απώλειες καθώς αυξάνονται οι εβδομαδιαίες προμήθειες αργού στις ΗΠΑ. Ο τομέας έπεσε επίσης χαμηλότερα από την Exxon Mobil, κάτω από 3,5%. Οι βιομηχανικές εταιρείες ήταν στο κόκκινο, με ρυθμό πτώσης 6% στην United Airlines αφού στοιχεία δείχνουν ότι η  ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών δεν είναι πιθανό να ανακάμψει τόσο γρήγορα όσο πολλοί περίμεναν.

Στα νέα σχετικά με την πανδημία, με το σχέδιο του νέου προέδρου για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί με αύξηση της χρηματοδότησης σε πολιτειακές κυβερνήσεις, με δημιουργία περισσότερων εμβολιαστικών κέντρων και την έναρξη εθνικής καμπάνιας ενημέρωσης.

Στο μέτωπο της οικονομίας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ έφτασαν τις 900.000 έως τις 16 Ιανουαρίου. Είναι κατά 26.000 λιγότερες σε εβδομαδιαία βάση και αρκετά χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις αναλυτών που έκαναν λόγο για 925.000 αιτήσεις. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Για κίνδυνο σοβαρής διόρθωσης στις αγορές προειδοποιεί το ΔΝΤ

Το Ταμείο στην έκθεσή του «Global Financial Stabilty Report», τονίζει ότι η άνοδος των αγορών στηρίζεται κατά κύριο λόγο στα κρατικά προγράμματα στήριξης και όχι σε θετικά μακροοικονομικά ή εταιρικά δεδομένα.
ΔΙΕΘΝΗ

Σε νέο ιστορικό ρεκόρ η Wall Street. Αισιοδοξία για την οικονομία, πάρτι στις τράπεζες

Η διαφαινόμενη εξασφάλιση του ελέγχου της Γερουσίας από τους Δημοκρατικούς δημιουργεί προσδοκίες για την εφαρμογή πιο επιθετικών δημοσιονομικών πολιτικών επιταχύνοντας την ανάκαμψη.