ΓΔ: 806.62 1.80% Τζίρος: 49.77 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:32:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Αυστρία μεγάλος επενδυτικός εταίρος για την Κροατία

Ενισχυμένο εμφανίζεται το αυστριακό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κροατία που είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στη χώρα και ο τέταρτος μεγαλύτερος εμπορικός της εταίρος.

Περισσότερα από 600 εκατομμύρια κούνα έχουν επενδυθεί από τις αρχές του τρέχοντος έτους μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου για την κατασκευή, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση υποδομών, που μπορούν να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη επενδυτικής δραστηριότητας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας της Κροατίας, Ντάρκο Χόρβατ, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Ψηφιακών και Οικονομικών Υποθέσεων της Αυστρίας, Ελίζαμπετ Ούντολφ-Στρομπλ. Στη διάρκεια της συνάντησής τους, οι δύο υπουργοί εξέτασαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα βιομηχανικής πολιτικής, τεχνητής νοημοσύνης και ψηφιοποίησης.

Η Κροατία -τόνισε ο κ. Χόρβατ- φιλοδοξεί να προσελκύσει μεγαλύτερο επενδυτικό κεφάλαιο και από την Αυστρία και διαθέτει ιδιαίτερα ευνοϊκό επιχειρηματικό και φορολογικό περιβάλλον. Η Αυστρία, συνέχισε ο κ. Χόρβατ, είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Κροατία και ο τέταρτος μεγαλύτερος εμπορικός της εταίρος.

Υπογράμμισε επίσης τη σημασία των ευρωπαϊκών κεφαλαίων τα οποία -όπως είπε- μπορούν να είναι τόσο για τους Κροάτες, όσο και για τους Αυστριακούς επιχειρηματίες, "πηγή" νέων επενδυτικών κύκλων που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη. Οι δύο υπουργοί τόνισαν, επίσης, τη σημασία της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της βιομηχανικής πολιτικής.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

estiasi-kafe-bar
ΔΙΕΘΝΗ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανοίγματος της εστίασης τον Μάρτιο στην Αυστρία

Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει πιθανά βήματα χαλάρωσης για το νωρίτερο γύρω στην Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, με το Οικονομικό Επιμελητήριο Αυστρίας να ασκεί πίεση για χαλαρώσεις νωρίτερα από αυτή την ημερομηνία.