Φώτο: Shutterstock

Η Αυστρία μεγάλος επενδυτικός εταίρος για την Κροατία

Ενισχυμένο εμφανίζεται το αυστριακό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κροατία που είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στη χώρα και ο τέταρτος μεγαλύτερος εμπορικός της εταίρος.

Περισσότερα από 600 εκατομμύρια κούνα έχουν επενδυθεί από τις αρχές του τρέχοντος έτους μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου για την κατασκευή, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση υποδομών, που μπορούν να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη επενδυτικής δραστηριότητας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας της Κροατίας, Ντάρκο Χόρβατ, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Ψηφιακών και Οικονομικών Υποθέσεων της Αυστρίας, Ελίζαμπετ Ούντολφ-Στρομπλ. Στη διάρκεια της συνάντησής τους, οι δύο υπουργοί εξέτασαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα βιομηχανικής πολιτικής, τεχνητής νοημοσύνης και ψηφιοποίησης.

Η Κροατία -τόνισε ο κ. Χόρβατ- φιλοδοξεί να προσελκύσει μεγαλύτερο επενδυτικό κεφάλαιο και από την Αυστρία και διαθέτει ιδιαίτερα ευνοϊκό επιχειρηματικό και φορολογικό περιβάλλον. Η Αυστρία, συνέχισε ο κ. Χόρβατ, είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Κροατία και ο τέταρτος μεγαλύτερος εμπορικός της εταίρος.

Υπογράμμισε επίσης τη σημασία των ευρωπαϊκών κεφαλαίων τα οποία -όπως είπε- μπορούν να είναι τόσο για τους Κροάτες, όσο και για τους Αυστριακούς επιχειρηματίες, "πηγή" νέων επενδυτικών κύκλων που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη. Οι δύο υπουργοί τόνισαν, επίσης, τη σημασία της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της βιομηχανικής πολιτικής.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σκληρό lockdown στην Αυστρία, από τις 17 Νοεμβρίου ως τις 6 Δεκεμβρίου

Το νέο, "πλήρες" πλέον lockdown προβλέπει επίσης το κλείσιμο  όλων των επιχειρήσεων παροχών προσωπικών υπηρεσιών, όπως, για παράδειγμα, κομμωτές, αισθητικοί  και μασέρ, ενώ, όπου αυτό είναι δυνατόν, θα υπάρχει τηλεργασία, όπως σημείωσε ο καγκελάριος.   
ΔΙΕΘΝΗ

Υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία ο καγκελάριος της Αυστρίας

Σύμφωνα με το Der Spiegel στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής ο αυστριακός Καγκελάριος θα επιμείνει ότι η μέχρι τώρα διστακτική Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να στείλει ένα ομόφωνο μήνυμα - «στοπ» - προς την Άγκυρα.
ΔΙΕΘΝΗ

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Βιέννη

Η ανακοίνωση συνοδευόταν από μια φωτογραφία ενός άνδρα με γένια, που ονομάζεται «Αμπού Νταγκνά αλ Αλμπάνι», ο οποίος επιτέθηκε εναντίον πολιτών στο κέντρο της Βιέννης χθες με ένα όπλο και ένα πολυβόλο, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.