ΓΔ: 900.24 0.31% Τζίρος: 28.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:55:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
embolio, embolia, koronoios
Φωτο: Menelaos Michalatos / SOOC

Για ποιο λόγο θα παραδώσει λιγότερα εμβόλια στην ΕΕ η AstraZeneca

Μετά την Pfizer και η AstraZeneca ανακοίνωσε πως θα παραδώσει λιγότερα εμβόλια στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις.

Νέος πονοκέφαλος για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που έχουν ξεκινήσει την εκστρατεία εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αρκετών Μέσων Ενημέρωσης στην Αυστρία, τα οποία επικαλούνται πηγές του αυστριακού υπουργείου Υγείας, αναφέρουν πως η AstraZeneca θα μπορούσε να παραδώσει λιγότερα εμβόλια στην Ευρωπαϊκή Ένωση από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί και η αιτία είναι ότι η απόφαση της ΕΕ για την έγκριση του εμβολίου της εταιρείας αναμένεται για τις 29 Ιανουαρίου.

Για την Αυστρία, αυτό σημαίνει ότι αντί για 2.000.000 δόσεις εμβολίων αυτής της εταιρείας μόνον 600.000 θα μπορούσαν να παραδοθούν στη χώρα το πρώτο τρίμηνο του 2021. Από την Αυστρία έχουν παραγγελθεί, προφανώς για μέχρι αυτή την ημερομηνία, 937.950 δόσεις εμβολίου της Pfizer, 200.000 δόσεις από τη Moderna και 2,16 εκατομμύρια από την AstraZeneca.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες - οι οποίες ωστόσο μέχρι απόψε δεν είχαν επιβεβαιωθεί ούτε από το υπουργείο Υγείας ούτε από την εταιρεία -- οι εγχώριες αρχές ενημερώθηκαν σήμερα σχετικά, μετά από συνομιλία που είχαν νωρίτερα σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της AstraZeneca, η οποία προφανώς προτίθεται να παραδώσει πρώτα σε άλλες χώρες εκτός της ΕΕ.

Δεν είναι ακόμη σαφές, εάν αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει το πρόγραμμα εμβολιασμού της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων, το οποίο προβλέπει ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι όσοι άνω των 65 ετών θέλουν να εμβολιαστούν, δηλαδή, 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία ο καγκελάριος της Αυστρίας

Σύμφωνα με το Der Spiegel στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής ο αυστριακός Καγκελάριος θα επιμείνει ότι η μέχρι τώρα διστακτική Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να στείλει ένα ομόφωνο μήνυμα - «στοπ» - προς την Άγκυρα.
sebastian Kurz-Austria-Prosfygiko
ΔΙΕΘΝΗ

Αντιπρόταση στο γαλλο-γερμανικό Ταμείο ανάκαμψης προαναγγέλλει η Αυστρία

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς επισημαίνει σε συνέντευξή του, ότι, όπως συνέβη και σε πολλές άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, ο ίδιος εξεπλάγη από την πρόταση του Γάλλου προέδρου και της Γερμανίδας καγκελάριου.