ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Fed: Σαφείς οι ενδείξεις επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας η ανάπτυξη των ΗΠΑ είναι άμεσα συνδεδεμένη τόσο με την πορεία της πανδημίας όσο και με αυτήν των εμβολιασμών.

Καμία αλλαγή στη νομισματική της πολιτική δεν πραγματοποίησε η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), η οποία ολοκλήρωσε σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της, τονίζοντας, όμως, ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας

Η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια στο όριο του 0% - 0,25% και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων μηνιαίως, υπογραμμίζοντας στην ανακοίνωσή της ότι «ο ρυθμός ανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας και της απασχόλησης έχει μετριαστεί τους τελευταίους μήνες, με την αδυναμία να επικεντρώνεται στους τομείς που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία. Η πανδημία προκαλεί τεράστιες ανθρώπινες και οικονομικές δυσκολίες όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά διεθνώς». 

Η τράπεζα τόνισε ότι η πορεία της οικονομίας είναι άμεσα συνδεδεμένη με αυτή της πανδημίας και από την πρόοδο που καταγράφεται στους εμβολιασμούς, γεγονός που δημιουργεί ορισμένες αμφιβολίες για την όλη εικόνα στο επόμενο διάστημα.  

Οι επενδυτές ανέμεναν σήμερα ότι πιθανώς η Fed θα δώσει κάποιο στίγμα για τις προθέσεις της, ενώ η διατήρηση αμετάβλητων των επιτοκίων είχε πλήρως προεξοφληθεί. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πάουελ: Η Fed δεν θα ξεμείνει από πυρομαχικά, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί

Η Fed θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο την αμερικανική οικονομία, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της, προσθέτοντας ότι ο «ιός θα είναι αυτός που θα αποφασίσει πότε θα αποκατασταθεί η οικονομική δραστηριότητα».