ΓΔ: 875.43 0.27% Τζίρος: 49.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
astrazeneca-emvolio
Φώτο: Shutterstock

Μόνο σε άτομα 18 έως 60 ετών το εμβόλιο της AstraZeneca στην Πολωνία

Έχουν προηγηθεί οι συστάσεις ειδικών στην Γερμανία και την Αυστρία, σύμφωνα με τις οποίες το εμβόλιο πρέπει να χορηγηθεί σε άτομα ηλικίας από 18 έως 64 ετών

Η Πολωνία θα χορηγήσει το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 μόνο σε άτομα ηλικίας 18 έως 60 ετών, ανακοίνωσε σύμβουλος του πρωθυπουργού της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι.

Η πολωνική κυβέρνηση ακολούθησε την σχετική σύσταση του ιατρικού συμβουλίου της χώρας.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για χορήγηση σε άτομα άνω των 18 ετών, αλλά επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για τις ηλικιακές ομάδες άνω των 55 ετών ώστε να προσδιορισθεί η αποτελεσματικότητά του.

«Χθες το βράδυ, το ιατρικό συμβούλιο υπέβαλε συστάσεις ως προς το εμβόλιο της AstraZeneca, με βάση τις οποίες αποφασίσθηκε ότι στην Πολωνία θα χρησιμοποιηθεί για άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 60 ετών», ανακοίνωσε ο Μίχαλ Ντβόρτζικ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Πολωνού πρωθυπουργού και επικεφαλής του προγράμματος εμβολιασμού της χώρας κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Έχουν προηγηθεί οι συστάσεις ειδικών στην Γερμανία και την Αυστρία, σύμφωνα με τις οποίες το εμβόλιο πρέπει να χορηγηθεί σε άτομα ηλικίας από 18 έως 64 ετών.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astrazeneca-emvolio
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα θεραπεία της AstraZeneca δείχνει αποτελεσματική στην πρόληψη του ιού

Όταν χορηγείται πριν να έρθει κάποιος σε επαφή με τον ιό, έχει αποτέλεσμα, διευκρινίζει η AstraZeneca σε ανακοίνωσή της. Στην περίπτωση αυτή, μειώνει κατά 77% τον κίνδυνο εμφάνισης μιας συμπτωματικής μορφής της νόσου.
astrazeneca-emvolio
ΔΙΕΘΝΗ

AstraZeneca: Μήνυση από την Κομισιόν για τις καθυστερήσεις στα εμβόλια

«Η Επιτροπή άρχισε την περασμένη Παρασκευή νομικές ενέργειες εναντίον της AstraZeneca», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν σε συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας πως η κίνηση αυτή υποστηρίχθηκε και από τις 27 χώρες μέλη.